Client Manager

De Client Manager maakt deel uit van bepaalde programmaversies en wordt gebruikt om meerdere systeemdatabases te beheren. Een systeemdatabase, of "installatie", kan meerdere bedrijfsdatabases (bedrijven/cliënten/administraties) bevatten. Gebruikers die behoefte hebben aan meerdere systeemdatabases zijn vaak administratiekantoren met een groot aantal klanten.

De Client Manager bestaat uit de modules Client Start en Client Update.

Client Start

Client Start biedt gebruikers de mogelijkheid om meerdere systeemdatabases op hetzelfde moment te openen. Administratiekantoren zijn typerende gebruikers van dit programma, aangezien zij de wens hebben om meerdere klanten te helpen, of systeembeheerders die verschillende systeemdatabases beheren. U kunt ook Import/Export en DataTools openen vanuit Client Start. Met DataTools kunt u back-ups maken en andere administratieve taken in de database uitvoeren.

Meer informatie over Client Start vindt u in Client Start.

Client Update

Met Client Update kunt u één of meerdere systeemdatabases tegelijkertijd bijwerken (updaten). Het is ook mogelijk om een update van een bedrijfsdatabase binnen een systeemdatabase te selecteren. Het programma is met name geschikt voor systeembeheerders met de verantwoording voor verschillende databases.

Meer informatie over Client Update vindt u in Client Update.

Locatie van het programma

U kunt de programma’s starten door middel van van twee snelkoppelingen. Deze vindt u op de locatie waar u Mamut Business Software hebt geïnstalleerd, in de map ClientManager.

Het installatieprogramma maakt geen eigen snelkoppeling aan naar deze programma’s. Wij raden u daarom aan zelf deze snelkoppeling te maken. Dit kunt u doen door met de rechtermuisknop op een .exe-bestand te klikken en onder Verzenden naar voor Bureaublad (snelkoppeling aanmaken) te kiezen.

Installatie

De programma's worden samen met uw Mamut-systeem geïnstalleerd. Elke systeemdatabase die u wenst te openen met Client Start of te updaten met Client Update, vereist een eigen licentie voor de Client Manager.

De documentatie over Client Manager vindt u op https://nl.visma.com/updatemamut (externe link).

Meer informatie:

Additionele producten

Toegang tot additionele producten