Systeemvereisten Mamut Business Software

Over de systeemvereisten

De systeemvereisten vermelden de minimum aanbevelingen en aanbevelingen voor installaties op een werkstation en voor één gebruiker. Voor de installatie op een server worden alleen de aanbevelingen vermeld. Met de aanbevelingen haalt u het meeste uit het gebruik van onze oplossingen. In enkele gevallen zult u merken dat het systeem ook functioneert ondanks dat niet aan de minimum aanbevelingen wordt voldaan.

Systeemvereisten Mamut Business Software - Werkstation/Één gebruiker (installatie op één computer)

Minimum aanbevolen Aanbevolen
Hardware processor 1.6 GHz processor of hoger. 2 GHz processor of hoger.
Hardware RAM 4 Gb RAM of meer. 6 Gb RAM of meer.
SQL-server

Één gebruiker: Microsoft® SQL Server® 2014 Express. *

Het systeem wordt ook ondersteund met Microsoft® SQL Server® 2014, 2016 en 2017. *

Één gebruiker: Microsoft® SQL Server® 2014 Express. *

SQL Server 2014 of nieuwer.

Windows Besturingssysteem®

Windows 8.1, Windows 10.**

Window 10

Microsoft Office integratie®

Office 2013, 32-bit

Office 2016, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Vrije hardeschijfruimte 5 GB. 10 GB.
Internet

De e-commerce module vereist Internet Explorer 8 of nieuwer.

De e-commerce module vereist Internet Explorer 8 of nieuwer.

Systeemvereisten Mamut Business Software - Meerdere gebruikers: Serverinstallatie

Minimum aanbevolen Aanbevolen
Hardware processor 2 GHz processor of hoger. 2 GHz processor of hoger.
Hardware RAM 4 Gb RAM. 8 Gb RAM.
SQL-server

Microsoft® SQL Server® 2014 Express.

Het systeem wordt ook ondersteund met Microsoft® SQL Server® 2014, 2016 en 2017. *

Microsoft® SQL Server® 2014.

SQL Server 2014 of nieuwer.

Windows Besturingssysteem®

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2016

Windows Server 2019

Windows Server 2019

Microsoft Office integratie®

Office 2013, 32-bit

Office 2016, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Vrije hardeschrijfruimte 10 Gb. 20 Gb.
Internet

De e-commerce module vereist Internet Explorer 8 of nieuwer.

De e-commerce module vereist Internet Explorer 8 of nieuwer.

Meer informatie Over Microsoft SQL Server®

Microsoft® SQL Server® Express wordt automatisch met het programma geïnstalleerd bij een serverinstallatie of installatie voor één gebruiker, en Microsoft® SQL Server® Native Client op het werkstation, indien er geen andere versie van Microsoft SQL Server® is geïnstalleerd.

Microsoft® SQL Server® Express heeft een begrensde databasegrootte:

Het wordt niet aangeraden om Microsoft SQL Server op een domeincontroller te installeren. Daarnaast wordt Microsoft SQL Server niet ondersteund op een alleen-lezen domeincontroller. Meer informatie vindt u op http://support.microsoft.com/kb/2032911.

** Home-uitgaves van de Windows besturingssystemen worden voor onze bedrijfsapplicaties niet aangeraden.

De serveraanbevelingen gelden voor het gebruik van Mamut Business Software. Indien de server ook voor andere doelen wordt gebruikt, dient u hiermee rekening te houden.

De prestatie van de server wordt beïnvloed door het aantal gebruikers, aantal transacties in de database, en de variant van het product Microsoft SQL Server welke wordt gebruikt.

Lees meer over de systeemvereisten voor Microsoft SQL Server op de website van Microsoft

Lees meer over de andere versies van Microsoft SQL Server

Meer informatie over Microsoft Office

Microsoft Office is alleen noodzakelijk op de servercomputer indien Mamut Business Software direct op de server wordt gebruikt.

De vereiste ruimte voor een serverinstallatie of een installatie voor één gebruiker is afhankelijk van de grootte van de database en de documentlocatie. De documentlocatie wordt door het systeem gebruikt om documentbestanden, afbeeldingen, rapportbestanden en andere bestanden op te slaan die geen deel uitmaken van de eigenlijke database.

Voor online help wordt Internet Explorer 7 of nieuwer aangeraden.

Het Mamut Supportcenter kan geen ondersteuning bieden op problemen die betrekking hebben op besturingssystemen of producten van derde partijen die aan het netwerk zijn gekoppeld.

Licenties/Voorwaarden

Door producten van Mamut te installeren en/of de diensten van Mamut te gebruiken, bevestigt u dat u de voorwaarden in de Gebruikersovereenkomst hebt gelezen, begrepen en geaccepteerd. Meer informatie vindt u op: onze website.

Mamut Business Software bevat componenten die onder de Apache Licentie, Versie 2.0 vallen. De overeenkomst is beschikbaar via de installatiemap van Mamut Business Software en via www.mamut.com/apachelicense

Mamut Business Software bevat componenten welke onder de licentie van GNU Library General Public License (LGPL) v 2.01 vallen. De overeenkomst is beschikbaar op www.mamut.com/lgpl