Kolommen in het inboekvenster

In de Gebruikersinstellingen voor inboeken kunt u de kolommen selecteren die in het inboekvenster worden weergegeven. U kunt tot vijf verschillende sets met gebruikersinstellingen definiëren die, indien gewenst, verschillende kolommen kunnen weergeven. De gebruikersinstellingen zijn gekoppeld aan de opmaak die is gekozen in de afrollijst links van de knop Gebruikersinstellingen.

Let op! Sommige kolommen kunnen niet verwijderd worden.

Kolom Beschrijving

S

Geeft het regelnummer aan. Ieder boekstuk bestaat uit minstens twee boekstukregels. De nummering begint voor ieder boekstuk met 1.

Rekening

Grootboekrekening voor de basistransactie. Het bedrag dat op deze regel wordt ingegeven wordt geboekt op de hier aangegeven grootboekrekening.

Tegenrekening

Het bedrag dat in de kolom Debet of Credit is aangegeven, wordt tegengeboekt op deze grootboekrekening, eventueel verminderd met de btw op de Grootboekrekening.

Omschrijving

Om de informatieve waarde van de gegevens in de financiële administratie te verhogen, kunt u deze kolom gebruiken om een beschrijving van de transactie in te voeren. Zo niet, dan zal de naam van de grootboekrekening in de kolom worden vermeld.

Debiteuren-/Crediteurennummer

Klanten en leveranciers hebben hun eigen Debiteuren- of crediteurennummer dat overeenkomt met het relatie- en leveranciersnummer in het Relatieregister.

Factuurnummer

Transacties in de debiteuren- en crediteurenadministratie worden gekoppeld aan de Factuur waarop de transactie betrekking heeft. De waarden in deze kolom kunnen niet rechtstreeks veranderd worden. Het nummer voor dergelijke transacties wordt in een eigen venster aangegeven.

Betalingskenmerk

Transacties in de debiteuren- en crediteurenadministratie worden gekoppeld aan het Betalingskenmerk waarop de transactie betrekking heeft. De waarden in deze kolom kunnen niet rechtstreeks veranderd worden. Het nummer voor dergelijke transacties wordt in een eigen venster aangegeven.

Btw

Meerdere rekeningen zijn aan een bepaalde btw-code gekoppeld. De code wordt in deze kolom weergegeven en kan eventueel gewijzigd worden.

Project

Indien een rekening gekoppeld is aan een Project, wordt dit in deze kolom weergegeven. Het is ook mogelijk om handmatig een Project uit de afrollijst te selecteren.

Afdeling

Indien een rekening gekoppeld is aan een Afdeling, wordt dit in deze kolom weergegeven. Het is ook mogelijk om handmatig een Afdeling uit de afrollijst te selecteren.

Valuta

Wisselkoers

Valutabedrag

Boekstukken kunnen in buitenlandse valuta geboekt worden. De valutacode wordt in dit veld aangegeven. De waarde van het boekstuk wordt in de administratie geboekt in de valuta van uw bedrijfsdatabase. Let er op dat het Valutaregister bijgewerkt moet zijn.

Debet

Geeft het bedrag aan dat Debet geboekt wordt.

Credit

Geeft het bedrag aan dat Credit geboekt wordt.

Meer informatie:

Inboeken van betalingen

Valutaregister

Gebruikersinstellingen voor Inboeken