Over debiteuren-/crediteurenadministratie

De debiteuren-/crediteurenadministratie geeft u een compleet overzicht over alle openstaande vorderingen van uw relaties en vereenvoudigt het werken met de opvolging van betalingen.

De transacties op een grootboekrekening waarbij is aangegeven dat het om een debiteuren- of crediteurenrekening gaat, zullen zowel in het Grootboek als in de Debiteuren-/Crediteurenadministratie worden geboekt. In het grootboek vindt u de transacties terug op grootboekrekening, in de debiteuren-/crediteurenadministratie vindt u de transacties terug op debiteuren-/crediteurennummer. Wanneer u in de Relatiekaart een relatie als Klant/Leverancier definieert, zal deze een Klant-/Leveranciersnummer krijgen welke gelijk is aan het Debiteuren-/Crediteurennummer.

De debiteuren-/crediteurenadministratie verbindt de informatie van diverse modules. U hebt de mogelijkheid om de informatie van andere modules te bekijken met behulp van de knoppen Ga naar relatiekaart, Ga naar factuur, Ga naar inkoop en Ga naar boekstuk. Via de knoppen in de linkermarge kunt u tussen verschillende weergaves en functionaliteiten kiezen. Klanten, Leveranciers, Overzicht en Ouderdomsanalyse bevatten een aantal functionaliteiten voor de behandeling van transacties in de debiteuren-/crediteurenadministratie:

Alle registraties op grootboekrekeningen met debiteuren-/crediteurenfunctionaliteit kunt u hier gesorteerd op Klant of Leverancier terugvinden, en dus niet, zoals in het Grootboek, op dagboek, periode of datum.

In de debiteurenmodule vindt u daarnaast diverse mogelijkheden voor verdere betalingsopvolging. U vindt de knoppen hiervoor aan de linkerkant van het venster. U hebt de mogelijkheid om herinneringen te genereren, vorderingen naar het incassobureau door te sturen, rentefacturen aan te maken, vorderingen naar een factoringsbeddrijf te sturen en OCR-bestanden in te lezen. Rekening 1300 is de standaardrekening voor debiteuren.

In de crediteurenmodule hebt u tevens de mogelijkheid om overschrijvingsbestanden voor uw bank te genereren. U vindt de knoppen voor betalingsopvolging aan de linkerkant van het venster. Hier kunt u bankbestanden voor uw bank genereren en ontvangen bankbestanden inlezen. De standaardrekening voor crediteuren is 1600.

De gebruikersinstellingen gelden alleen voor u, en hebben geen effect op de andere gebruikers van het programma. Hierdoor wordt het mogelijk om de module dermate in te stellen dat u het meest effectief werkt. U hebt toegang tot de gebruikersinstellingen via Klanten/Leveranciers, Overzicht, Ouderdomsanalyse en Saldo-overzicht en via het tabblad Module-instellingen in de gebruikersinstellingen.

De verschillende vensters hebben een aantal filtermogelijkheden bovenin de werkbalk. Wanneer u de selecties verandert, dient u op Bijwerken te klikken om de lijst bij te werken met de nieuwe selectie.

Tip! U kunt een reeks lijsten en tabellen naar Microsoft Excel exporteren met behulp van het menu achter de rechtermuisknop. U kunt de criteria in de lijst aangeven - op de rechtermuisknop klikken - en de criteria worden in het rapport weergegeven. Het rapport wordt direct in Excel geopend. Houd er rekening mee dat dit een tijdelijk document is. U moet het document opslaan indien u deze wenst te bewaren.®

Door op de pijlknop rechts van Activiteit aanmaken te klikken kunt u aangepaste activiteiten aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud van de activiteit en in welke modules de activiteitssjabloon beschikbaar moet zijn.

Meer informatie:

Administratieve instellingen: Debiteur/Crediteur

Boeken van betalingen in debiteuren-/crediteurenadministratie

Matchen/koppelen

Debiteuren

Crediteuren

Eigenschappen voor rekeningschema

Grootboek

Gebruikersinstellingen voor Crediteuren

Gebruikersinstellingen voor Debiteuren

Administratieve instellingen: Debiteur/Crediteur