Jaarafsluiting exporteren

Voor de jaarafsluiting in het programma kan het voor veel gebruikers handig zijn om de gegevens voor verdere verwerking/controle naar de boekhouder of accountant te sturen.

Nadat alle boekingen en/of correcties in de administratie zijn voltooid kunt u een export maken van uw administratie. Dit kunt u doen voordat u de wizard van de jaarafsluiting voltooit. Sommige boekhouders en of accountants gebruiken speciale programma's voor de jaarafsluiting.

Let op! Wanneer u de wizard voor de jaarafsluiting in Mamut Business Software voltooit kunt u geen wijzigingen meer doen in het afgesloten boekjaar. Ook periode 13 wordt afgesloten.

Zo exporteert u de saldibalans:

1. Ga naar Bestand - Exporteren - XML Auditfile Financieel.
  2. Selecteer het boekjaar dat u wilt exporteren.
  3. Selecteer de locatie/map waarin u het exportbestand wilt opslaan en klik op Opslaan.
  4. Klik op OK.
  5. Klik op OK als u het bericht krijgt dat het exporteren is voltooid.

U vindt uw geëxporteerde bestanden terug door naar de locatie/map te gaan die u bij stap 3 hebt geselecteerd.

Meer informatie:

Jaarafsluiting