Client Start

Client Start biedt gebruikers de mogelijkheid om meerdere systeemdatabases op hetzelfde moment te openen. U kunt ook Import/Export en DataTools openen vanuit Client Start. Met DataTools kunt u back-ups maken en andere administratieve taken in de database uitvoeren. Daarnaast kunt u met Client Start nieuwe systeemdatabases aanmaken en bedrijfsdatabases tussen de systeemdatabases verplaatsen.

Tip! Indien u Mamut Business Software op meerdere computers hebt geïnstalleerd, kunt u Client Start vanaf alle computers gebruiken indien u hiervoor een normale licentie hebt. De licentie voor Client Manager geldt per systeemdatabase waarvoor de functionaliteit zal worden gebruikt.

U opent het programma door dubbel te klikken op het programmabestand ClientStart.exe in de map ClientManager. Rechtsonderin ziet u dat bij Start standaard Mamut Business Software is geselecteerd. In deze afrollijst kunt u ook andere programma's van Mamut kiezen.

Mamut Business Software openen

Om een bedrijfsdatabase te openen selecteert u de systeemdatabase uit de afrollijst Systeem. Selecteer vervolgens de bedrijfsdatabase en zorg ervoor dat Mamut Business Software is geselecteerd in de afrollijst naast de knop Start onderaan het venster. Klik op Start om de bedrijfsdatabase te openen. U kunt één bedrijfsdatabase per systeemdatabase openen.

Back-up maken via DataTools

Met behulp van Client Start kunt u ook DataTools openen. Hiermee kunt u administratieve taken in de database uitvoeren en back-ups maken. U opent DataTools vanuit Client Start door Back-up in de afrollijst onderin het scherm te kiezen. Klik vervolgens op Start.

Gegevens Importeren/Exporteren

Mamut Import/Export is een programma dat de communicatie tussen Mamut Business Software en andere programma’s verzorgt. Met Mamut Import/Export kunt u gegevens van klanten, leveranciers, artikelen en orders exporteren en importeren. U opent Mamut Import/Export vanuit de afrollijst onderin het scherm.

Installatie voor meerdere gebruikers

Indien u Mamut Business Software op meerdere computers geïnstalleerd hebt, kunt u Client Start vanaf al deze computers gebruiken en wordt alleen beperkt door uw gebruikelijke Mamut-licentie. U hebt een licentie voor Client Manager nodig voor elke systeemdatabase die deze functionaliteit zal gebruiken.