Systeemactiviteiten

Systeemactiviteiten zijn activiteiten die automatisch worden aangemaakt als bepaalde gebeurtenissen of processen zich voordoen in het programma. Voorbeelden van gebeurtenissen die het automatisch aanmaken van een activiteit initiëren zijn onder andere: veranderingen in de bedrijfsinstellingen, inventarisatie, diverse wizards die de waarden van een groep relaties of artikelen wijzigen, periodeafsluiting, verandering van boekjaar, boekstuknummering, aanmaken van nieuwe rekeningen in het rekeningschema, import van relaties etc.

In de activiteitenlijst kunt u zien wanneer de activiteiten zijn aangemaakt, welke handeling het aanmaken van de activiteit veroorzaakte en welke gebruiker hiervoor verantwoordelijk is.

Bovenaan de lijst kunt u selecties maken waardoor u alleen activiteiten kunt bekijken die tijdens een bepaalde periode of door een bepaalde medewerker zijn aangemaakt. Om de gegevens in de lijst bij te werken aan de hand van uw selectie klikt u op de knop Bijwerken.

De activiteiten zijn niet zichtbaar in de normale weergaven, maar in een aparte activiteitenlijst voor systeemactiviteiten. Deze activiteitenlijst kan worden opgevraagd via Beheer - Activiteit - Systeemactiviteiten.

De gebeurtenissen die het automatisch aanmaken van activiteiten initiëren, zijn vooraf gedefinieerd in het programma en kunnen niet worden overschreven.

Let op! Systeemactiviteiten in de activiteitenlijst kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

Meer informatie:

De activiteitenlijst