Lijstvensters

In veel modules vindt u de knop Lijst in de werkbalk bovenaan het venster. Als u op de knop klikt krijgt u een venster met een lijst van gegevens van de module waarin u zich bevindt. Voorbeelden van de modules waar u deze knop vindt, zijn Relatie, Medewerkersregister, Project, Urenregistratie, Offerte/Order/Factuur en Inkoop.

In meerdere lijsten vindt u een aantal standaardknoppen die in alle modules dezelfde functie hebben. Niet alle knoppen zijn beschikbaar in elke module en enkele zullen niet actief zijn, ook al worden zij weergegeven in het venster.

Nieuw: Nieuwe gegevens invoeren.

Bewerken: De geselecteerde post bewerken.

Verwijderen: De geselecteerde post verwijderen.

Filter aan/uit: Filterinstellingen aan of uit zetten. Meer informatie vindt u in Selectie.

Filterinstellingen: Maak een selectie aan en geef eigenschappen op waaraan de selectie moet voldoen.

Afdrukken: De inhoud van de lijst afdrukken.

Help: Opent de helpfunctionaliteit.

Afsluiten: Sluit het lijstvenster.

Sorteren

Door op de kolomtitel te klikken kunt u de inhoud van de lijst sorteren op bijvoorbeeld naam, nummer, ID, telefoonnummer etc. De kolomtitel waarop gesorteerd is, wordt vetgedrukt weergegeven. In meerdere modules kunt u bij de gebruikersinstellingen aangeven welke sortering u standaard wenst bij het openen van het venster.

Zoeken

Onder in het venster kunt u zoeken op zoekterm of nummer. Het zoeken zal gedaan worden vanuit de sortering die u gekozen heeft. Als u op naam gesorteerd hebt en de letter J invoert begint de lijst te zoeken op namen die met een J beginnen. Als u vervolgens de naam Jansen invoert, geeft de lijst de eerste relatie weer met deze naam.

Status

In meerdere lijstvensters vindt u afrollijsten waarin u de status kunt selecteren. In de artikellijst, welke een groot aantal artikelen kan bevatten, kunt u in de eerste afrollijst een artikelgroep kiezen en in de tweede bijvoorbeeld "Voorraadartikel".

Meer informatie:

Vensters in het programma

Selectie