Beschrijving van CSV-bestandsformaten

Alle bestanden beginnen met een identificatiecode dat uit minimaal zes tekens bestaat:

Identificatie (3 tekens), type informatie (1-2 tekens) en versienummer (2-3 tekens).

Deze velden staan altijd tegen elkaar en zijn gescheiden van de andere velden door of een vaste kolombreedte of een puntkomma. Of het formaat de vaste kolombreedte gebruikt of puntkommagescheiden is, staat onder de beschrijving van elk formaat.

Dit geldt niet voor import van XML, omdat XML velden (ook wel tags genoemd) gebruikt. Een tag is een veld in een XML-bestand, dat begint met < en eindigt met >. Bijvoorbeeld: <tagnaam>, betekent dat er een veld tagnaam is.

Op veel plekken in de formaten wordt gerefereerd naar ”StdReg_xxx.xls”.  Dit is een Excel-bestand dat vantevoren geëxporteerd dient te worden met Mamut Import/Export. Dit bestand laat zien welke waarden de verschillende elementen hebben in het standaardregister. Meer informatie vindt u hier.

Tip! Het decimaalteken voor alle numerieke velden is een punt [.]. Alle regels in puntkomma-gescheiden formaten worden afgesloten met een puntkomma na het laatste veld op iedere regel. Wanneer er een fout ontstaat tijdens het importeren/exporteren zal er een bestand genaamd GBAe2apierrors.txt worden aangemaakt. Dit bestand vindt u in de map (C:\Documents and Settings\GEBRUIKERSNAAM\Mijn documenten\). Dit bestand bevat foutmeldingen die u informtie kan geven over wat er fout ging en wanneer in het proces de fout werd veroorzaakt

Meer informatie:

Overzicht CSV-formaten

Klantformaten

Leveranciersformaten

Artikelformaten

Orderformaten