Rapport aanpassen om de velden correct op het formulier weer te geven

Indien op een afdruk de plaatsing van de velden van het rapport niet overeenkomen met een vooringevuld formulier, kunt u het rapport bewerken en opnieuw afdrukken. De oorzaak dat de plaatsing incorrect is, ligt aan de verschillende typen printers en printerstuurprogramma's.

Let op! Om de rapporten die u bewerkt hebt af te drukken, dient u bij het afdrukken te kiezen voor Bedrijfsdatabaserapport en niet Systeemrapport. In de gebruikersinstellingen kunt u aangeven welke rapportsoort standaard ingesteld dient te zijn bij het afdrukken van rapporten.

Zo verplaatst u alle velden op een rapport:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Rapporten.
  2. Klik op Rapport-/Etiketeditor.
  3. Selecteer het betreffende rapport, bijvoorbeeld Factuur met giro.
  4. Klik op Bewerken. Het rapport wordt nu in de bewerkingsmodus geopend.
  5. Ga naar Edit - Select all. Alle velden worden nu geselecteerd.
    Tip!
    Indien u maar één veld wenst te verplaatsen, selecteert u het betreffende veld door er één keer met de linkermuisknop op te klikken.
  6. Gebruik vervolgens de pijltoetsen op het toetsenbord om de velden in de juiste richting te verhuizen.
  7. Ga naar File - Save.
  8. Vervolgens gaat u naar File - Close.
  9. Druk het rapport opnieuw af.

Controleer of de afdruk correct is. Indien dit niet het geval is, dient u het bovenstaande opnieuw uit te voeren.

Zo past u de velden op een factuur aan:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Rapporten.
  2. Klik op Rapport-/Etiketeditor.
  3. Selecteer het betreffende rapport, bijvoorbeeld Factuur met giro.
  4. Klik op Bewerken. Het rapport wordt nu in de bewerkingsmodus geopend.
  5. Klik, en houd de linkermuisknop ingedrukt, op de regel voor Page Footer.
  6. Verplaats de regel naar boven of naar beneden, naar de gewenste plaats. Indien u de Page Footer naar boven verplaatst, zullen de velden op het rapport naar beneden worden verplaatst, en andersom.
  7. Ga naar File - Save.
  8. Vervolgens gaat u naar File - Close.
  9. Druk het rapport opnieuw af.

Controleer of de afdruk correct is. Indien dit niet het geval is, dient u het bovenstaande opnieuw uit te voeren.

Zo stelt u bedrijfsdatabaserapport als standaard rapportsoort in:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Gebruiker.
  2. Klik op het tabblad Module-instellingen.
  3. Klik op de knop Rapporten.
  4. Selecteer bij standaard rapportsoort Bedrijfsdatabaserapporten in plaats van Systeemrapporten.
  5. Klik op OK.
  6. Bevestig dat u de wijzigingen wenst op te slaan.

Standaard zal nu het bedrijfsdatabaserapport worden afgedrukt.

Meer informatie:

Rapport-/Etiketeditor

Een rapport bewerken