Verzamelfacturering van order

Een verzamelfacturering wordt uitgevoerd met meerdere Niet verwerkte verzamelorders als basis.

Relaties kunnen ook worden opgezet met een standaard verzamelfactuur via het tabblad Instellingen in het Relatieregister.

Een wizard wordt geactiveerd zodra u op de knop Factuur klikt. U kunt zo één of meerdere klanten kiezen en de orders selecteren die in de verzamelfactuur opgenomen dienen te worden.

Selecteer de betreffende orders en plaats deze met behulp van de pijlknoppen over naar het venster Inclusief. U krijgt nu een rapport over alle facturen, die in de verzamelfactuur geplaatst gaan worden. Na deze goed te keuren, wordt er één niet verwerkte order gegenereerd voor elke gekozen Klant en Valuta. Deze zal nu de basis vormen voor verdere facturering.

De Niet verwerkte verzamelorders die in de verzamelorder zijn opgenomen, veranderen van status naar Basisorder verzamelfacturering, en kan niet worden bewerkt of behandeld. De daadwerkelijke facturering gebeurt via de status Niet verwerkte Order.

Meer informatie:

Over Order/Factuur

Relatiebeheer, tabblad: Instellingen