Contantfactuur aanmaken

Zo maakt u een contantfactuur aan:

1. Ga naar Beheer - Order/Factuur - Order/Factuur.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Selecteer de gewenste relatie en klik op OK.
  4. Selecteer Contantfactuur uit de afrollijst Betalingsvoorwaarden.
  5. Voer de rest van de order in en voeg de artikelen toe.
  6. Klik op de knop Factuur in de werkbalk.
  7. Selecteer Contantfactuur uit de lijst en klik OK.
  8. Controleer of de testafdruk op het scherm correct is, wanneer deze wordt weergegeven. Klik op Close Preview.
  9. Antwoordt Ja op de vraag of de order gefactureerd moet worden.
  10. Verder antwoordt u Ja wanneer u de factuur wilt goedkeuren.

De contantfactuur wordt nu afgedrukt.

Let op! De contantfactuur wordt automatisch naar debiteuren/crediteuren overgebracht als u geen andere instellingen hebt gekozen. Om te controleren welke instellingen gelden als betalingsinstellingen voor Contantfactuur, gaat u naar Beheer - Instellingen - Bedrijf. Open het standaardregister en kies Betalingsvoorwaarden. Selecteer Contantfactuur en klik op Bewerken. Klik op Uitgebreid om de details te zien.

GeslotenKlik hier voor een voorbeeld van hoe een contantfactuur eruit kan zien.

Rekening Omschrijving Debet Credit

UF1 8000 Verkoopinkomsten 100

UF1 1500 Uitstaande, 24% BTW 25

UF1 1300 Vordering, Jan Egberts 125

UF1 1300 Vordering, Jan Egberts 125

UF1 1000 Kas 125

Hier ziet u wat zich afspeelt bij de boekingen van rekening 1300 (debiteuren) die nul zijn, waardoor automatisch de factuur de status krijgt van Gesloten posten debiteuren/crediteuren. Wanneer u een andere standaardrekening wilt dan "1000 Kas", kunt u die kiezen door naar Beheer - Instellingen te gaan en daarna op Administratie te klikken. Klik op het tabblad Administratieve instellingen en klik op Systeemrekeningen. Selecteer Factuur uit de afrollijst en bij Contantfactuur kiest u de gewenste rekening.

Meer informatie:

Order/Factuurregister