Abonnementsfacturering met jaarlijkse facturering hanteren

Om een abonnement jaarlijks te kunnen factureren, moet deze gekoppeld zijn aan een frequentie met jaarlijkse facturering. Wanneer u jaarlijks factureert, zal de registratiedatum op het abonnement waaraan het klantabonnement is gekoppeld bepalen wanneer in het jaar het abonnement wordt gefactureerd.

Zo maakt u een frequentie met jaarlijkse facturering aan:

1. Open Frequentie in het standaardregister via Beheer - Instellingen - Bedrijf - Standaardregister.
  2. Klik op Nieuw.
  3. Voer bovenaan een naam voor de frequentie in, bijvoorbeeld "Jaarlijkse facturering".
  4. Kies Type: "Aantal dagen interval".
  5. Voer Iedere 365ste dag herhalen in.
  6. Klik op OK.

Deze frequentie kan nu gekozen worden in het abonnementsregister.

Gebruik het Frequentiebereik om te bepalen hoe de klant voor het abonnement wordt gefactureerd. Er zijn drie verschillende manieren om dit te doen.

Indien een klantabonnement onafhankelijk van de start- en einddatum kan worden aangemaakt, kunt u de optie Klantabonnement kiezen.

Meer informatie:

Over abonnementsfacturering