Over Webmail

Webmail is gebaseerd op Microsoft Office Outlook Web Access en geeft u en uw collega's toegang tot e-mail, mappen en contacten via het internet. Hierdoor kunt u werken wanneer u niet op kantoor bent.

De dienst verleent u toegang tot uw e-mailaccounts zonder de traditionele e-mailprogramma's zoals Microsoft Office Outlook te hoeven gebruiken. Webmail wordt benaderd via een webbrowser en staat u toe om e-mail aan te maken, te lezen, te beantwoorden en door te sturen, zoals u dit ook in Microsoft Office Outlook kunt doen. De meest populaire leveranciers van e-maildiensten via de webbrowser zijn Gmail, Hotmail en Yahoo.

Het grootste voordeel van het gebruik van Webmail in plaats van een lokaal e-mailprogramma is dat u vanaf elke computer met internetverbinding uw e-mail kunt benaderen. Dit is met name gewenst wanneer u reist, aangezien u dan uw e-mail kunt lezen zonder uw laptop mee te nemen of op een andere computer uw e-mailaccount hoeft in te stellen. Met Webmail kunt u uw e-mail lezen en versturen vanuit de bibliotheek, het café, kantoor of wanneer u vrienden bezoekt.

Let op! Alvorens u gebruik kunt maken van Webmail dient uw systeembeheerder een e-mailaccount voor u in de MyAccount aan te maken. U gebruikt de inloggegevens die u in de MyAccount vindt om in te loggen bij Webmail. Meer informatie over de MyAccount en Webhosting vindt u hier.

Link naar Webmail in Mamut Online

Mamut Online includeert deze e-maildienst met geïntegreerde toegang tot Microsoft Office Outlook. Klik op Werkgebieden op de werkbalk in Mamut Online en klik vervolgens op Webmail. Een nieuw venster wordt in uw webbrowser geopend waar u in uw e-mail kunt inloggen, waar en wanneer u wenst.

Mamut Online geeft u meer flexibiliteit en mobiliteit aangezien alles vanuit uw webbrowser wordt uitgevoerd. Dit reduceert het gevaar voor virusaanvallen en u bespaart plaats op uw harde schijf aangezien alle e-mail op de server wordt opgeslagen.

Middels Microsoft Office Outlook Web Access kunt u via uw webbrowser e-mail lezen en schrijven. U hoeft tevens geen back-up van uw e-mail te maken aangezien alles op een externe machine wordt opgeslagen.

Rechtstreeks vanuit uw webbrowser inloggen

U kunt rechtstreeks vanuit uw webbrowser inloggen via deze link: https://mamutmail.com.

Help

Microsoft Office Outlook Web Access heeft een eigen helpfunctionaliteit die u vindt door na het inloggen op de knop Help te klikken.

Meer informatie:

Over Mamut Online