Opprette en ny konto i kontoplanen

Slik oppretter du en ny konto

1. Velg Vis - Regnskap - Kontoplan.
  2. Klikk Ny.
  3. Gi kontoen nummer i henhold til den plassering den skal ha i oppstillingsplanen, og klikk OK.

Kontoen plasseres automatisk i oppstillingsplanen på bakgrunn av det nummeret du angir. Se mer om oppstillingsplanen i Egenskaper for kontoplan.

Du kan klikke Endre oppstillingsplanen i fanekortet Oppstilingsplan for å se hvor kontoen plasseres, og eventuelt endre dette.

4. Skriv inn Navn. Navnet forklarer hva kontoen skal brukes til. Denne forklaringen kan du også endre på eksisterende kontoer om det er ønskelig.
  5. Under fanekortet Avansert kan du angi flere kontodetaljer. Du finner mer informasjon om feltene Egenskaper for kontoplan.
  6. Benytt fanekortet Notat om du trenger en mer utførlig forklaring enn det navnet gir deg.
  7. Klikk Lagre.

Du har nå opprettet en ny konto.

Se også:

Kontoplan

Egenskaper for kontoplan