Client Start

Client Start gir brukere mulighet til å starte flere systemdatabaser samtidig. Via Client Start kan du også åpne Import/Eksport for import og eksport av data, og DataTools, som lar deg opprette sikkerhetskopier og utføre andre administrative oppgaver i databasene.

Du kan dessuten opprette nye systemdatabaser med Client Start, samt flytte firmadatabaser mellom forskjellige systemdatabaser.

Tips! Har du installert Mamut Business Software på flere maskiner, kan du også bruke Client Start fra alle disse. Begrensningene gjelder som ellers for bruk av Mamut Business Software i henhold til din lisens. Det kreves lisens på Client Manager i hver systemdatabase som skal benytte funksjonaliteten.

Start opp Client Start ved å dobbeltklikke på programfilen ClientStart.exe fra mappen ClientManager, som du kan finne samme sted som du installerte Mamut Business Software. Som standard er Mamut Business Software valgt under Start nederst. I nedtrekkslisten kan du også velge å starte andre programmer, som f.eks. Import/Eksport og DataTools.

Åpne Mamut Business Software

For å åpne en firmadatabase velger du først systemdatabasen i nedtrekkslisten System. Velg deretter firmadatabasen, og sørg for at Mamut Business Software er valgt i nedtrekklisten ved siden av Start nederst i vinduet. Klikk Start for å åpne firmadatasen. Du kan åpne én firmadatabase per systemdatabase om gangen.

Sikkerhetskopiering via DataTools

Via Client Start kan du også åpne programmet DataTools for ulike systemdatabaser, og utføre sikkerhetskopiering og andre administrative oppgaver i databasene. Du åpner DataTools fra Client Start ved å velge DataTools i nedtrekkslisten nederst i vinduet, og klikke på Start.

Import/Eksport av data

Mamut Import/Eksport er et program som forenkler kommunikasjonen mellom Mamut Business Software og andre programmer. Mamut Import/Eksport inneholder flere forhåndsdefinerte formater for import og eksport av blant annet kunder, leverandører, ordrer, fakturainformasjon med mer. Du åpner Import/Eksport fra nedtrekkslisten nederst vinduet.