Kundeformater

Alle linjene i importfilen må ha kundenummer utfylt.

Dersom kundenummeret som importeres ikke finnes fra før i kontaktregisteret i Mamut Business Software, vil dette bli brukt, ellers vil nytt nummer bli tildelt automatisk (dersom man ikke har valgt å oppdatere eksisterende).

Hvis du velger at importen skal oppdatere eksisterende informasjon, men ønsker noen felter uendret, så kan disse feltene være blanke. Da beholdes eksisterende informasjon i databasen.

Import av Kontaktpersoner

Uavhengig av hvilket av kunde- eller leverandørimportformatene du benytter, kan du importere flere kontaktpersoner på samme kontakt ved å ha flere linjer i importfilen med samme kundenummer. Under importen merker du av for Oppdatere eksisterende kunder/ leverandører/produkter. Vær oppmerksom på at firmainformasjon i Mamut Business Software vil bli overskrevet med informasjon fra den siste av linjene i importfilen med samme kundenummer. Derfor bør all informasjon om kunden (kundenavn, adresse, telefon med mer) være lik for alle linjene i importfilen med samme kundenummer, eventuelt kan disse feltene være blanke for alle unntatt den første linjen.

Tips! Eventuelle linjeskift i Gateadressefeltet indikeres med kolon i import-filen. Ved eksport vil linjeskift bli konvertert til kolon. ”StdReg_xxx.xls”: Les mer i Standardverdier i Mamut Business Software.

Se også:

Kundeimport

Beskrivelse av CSV-filformater

Kunde: GBAC10

Kunde: GBAC15

Kunde: GBAC20

Kunde:GBACX10