Ordreformater

Ordrenummer

Alle linjer som har samme kunde- og ordrenummer regnes som én ordre. Ordrenummer blir tildelt på nytt i Mamut Business Software når ordren er importert. Det gamle ordrenummeret blir lagret i felt for eksternt ordrenummer, og kommer med på eksporter i dette feltet.

Produktnummer

Hvis produktnummeret ikke eksisterer i produktregisteret iMamut Business Software, blir ordrelinjen opprettet som en fritekstlinje. Fakturaen blir riktig, men mulighetene for salgsstatistikk blir redusert. Produktnummer “FRITEKST” blir opprettet. Ved opprettelse av produktet "FRITEKST" er det viktig at du kontrollerer utgående og inngående mva. på produktet. Hvis dette varierer, kan du justere dette på hver av ordrelinjene etter importen.

Kundenummer

Ved import av ordre vil ordren knyttes til et eksisterende kundenummer i Mamut Business Software, dersom kunden finnes fra før eller har blitt importert tidligere. Importen foretar et søk etter følgende kombinasjoner:

Finner ikke systemet match på noen av disse kombinasjonene, vil kunden automatisk bli opprettet som en ny kunde i kontaktregisteret i Mamut Business Software, og ordren blir da knyttet til den nye kunden.

Skilletegn mellom feltene er semikolon < ; >, ikke fast kolonnebredde. Tallene i feltet for lengde er oppgitt for å angi maksimalt antall tegn. Det opprettes så mange linjer som det er produkter i filen.

Adresse

Hvis adresser mangler, søker importen etter kontakten i kontaktregisteret i Mamut Business Software og finner en evt. leverings- eller fakturaadresse, forutsatt at kundenummeret er identisk og kontaktnavn er identisk eller blankt i importfilen. Dersom kontakten i kontaktregisteret ikke har adresse, vil denne bli oppdatert fra importfilen.

Pris

Prisene hentes automatisk fra priskalkulatoren i produktregisteret dersom produktnummeret eksisterer og prisen i importfilen er 0 (eller blank). Vær imidlertid oppmerksom på at rabatter ikke kan hentes på denne måten.

Mva

Mva. hentes automatisk fra produktregisteret dersom produktnummeret eksisterer og mva-koden i filen er 0 (eller blank).

Vanlige feil
Den vanligste feilen er at ett eller flere av følgende felter er importert med ugyldige verdier: Betalingsbetingelse, Avdeling, Prosjekt eller Lagernummer. Kontroller at ingen av disse feltene er blanke i ordren etter import. ‘StdReg_xxx.xls’: Les mer i Standardverdier i Mamut Business Software for mer informasjon om hvordan du kan eksportere en liste over hvilke ID-er som er i bruk i databasen.

Se også:

Ordreimport

Beskrivelse av CSV-filformater

Ordre: GBAO10

Ordre: GBAOX10