Eksport av informasjon

Slik går du frem for å eksportere data

1. Logg inn, velg Eksport og klikk Neste.
    Knappen Filformater åpner et dokument som beskriver filformatene. Dokumentet krever at Acrobat Reader er installert på din maskin.
  2. Velg ønsket eksportformat og klikk Neste.
  3. Marker firmadatabasen du skal eksportere fra.
  4. Skriv inn filbane og filnavn på filen du skal eksportere, eller klikk på søkeknappen og for å bla deg frem. Filbanen blir lagret til neste eksport.

Merk!
    Ved eksport av formater der navnet på filen er forhåndsbestemt, vil det ikke være mulig å angi et eget filnavn.
  5. Klikk Eksport.
  6. Klikk Lukk for å avslutte veiviseren etter fullført eksport.

Dataene er nå eksportert. Du kan klikke Ny dersom du ønsker å eksportere flere filer.

Ved eksport der det er mulighet til å sette utvalg på fakturanummer eller bilagsnummer, vil systemet huske hvilke fakturaer/bilag som ble eksportert tidligere. Du får en advarsel hvis du forsøker å eksportere samme faktura flere ganger. Du vil imidlertid ikke få denne advarselen hvis du forsøker å eksportere et bilag flere ganger.

Fakturajournal: Dersom du benytter tekst eller særlig lange numre i fakturanummer, kan ikke eksport av fakturajournal eksportere disse. Du kan da eksportere bilagsjournal ved hjelp av eksporten "Bilag (Bilag: alle bilagstyper)" i stedet.

Tips! Du kan også eksportere en rekke lister og tabeller til Microsoft Excel ved hjelp av en meny på høyreklikk. Du kan sette et utvalg i listen - høyreklikke - og få dette utvalget ut i rapporten. Rapporten åpnes direkte i Microsoft Excel. Vær oppmerksom på at filen er en midlertidig fil. Du må lagre denne dersom du ønsker å ta vare på den. Se for eksempel Produktlisten.

Se også:

Mamut Import/Export

CSV-eksportformater, oversik

Beskrivelse av CSV-filformater