Arbeide med grupper

Du kan enkelt organisere medlemmene i din organisasjon ved å opprette grupper. Fra en gruppe kan du opprette undergrupper i en hierarkisk trestruktur. Du kan for eksempel opprette en gruppe kalt "Fotball", og deretter opprette undergrupper til denne: "Kvinner" og "Herrer". Deretter kan du opprette nye undergrupper til disse, f.eks. "Veteraner","30-50 år" og "Under 30 år". Du fortsetter på denne måten til du har opprettet alle nødvendige grupper og undergrupper.

Du kan angi en ansvarlig person for hver gruppe. Hver gruppe har også et eget gruppekort med generell informasjon om blant annet kontaktdetaljer og gruppekontingenter. Les mer om gruppekortet her.

Merk! Du må være registrert som medlem for å være del av en gruppe.

Slik oppretter du en ny gruppe

1. Velg Ny - Gruppe eller gå til Arbeidsområder - Medlemsregister - Ny gruppe.

2. Angi deretter ønsket Navn på gruppen, velg hvor i trestrukturen gruppen skal legges til, og klikk Legg til. Gruppen vil legges til som en undergruppe av gruppen du har markert i feltet Opprett i. Markerer du organisasjonsnavnet, vil gruppen legges til som en ny hovedgruppe.

3. Angi deretter all relevant informasjon i panelet Hovedinformasjon.

4. Du kan angi en Ansvarlig person for gruppen ved å klikke på knappen til høyre for feltet, og deretter velge ønsket person fra medlemslisten. Merk at foresatte ikke kan angis som ansvarlig person.
    Du kan også angi en ekstern person ved å skrive navnet direkte inn i feltet.

5. Definer Standardkontingent som skal gjelde for gruppen ved å klikke på knappen til høyre for feltet. I vinduet som åpnes angir du selve kontingenten og velger Betalingsfrekvens i nedtrekkslisten. Klikk til slutt OK.

6. Angi lengden på Sesongen i de korresponderende feltene.

7. Klikk Lagre. Panelet Andre spesialavgifter vises, hvor du om ønskelig kan legge til rabatter basert på medlemstype.

8. For å opprette en rabatt, velger du først alternativknappen Rabatt ved siden av medlemstypen som rabatten skal gjelde for. I vinduet som åpnes, angir du om du vil gi en Rabatt i % eller i Fastpris, og angir deretter beløpet i feltet nedenfor. Klikk OK. Under Avgift vil nå kunne se den rekalkulerte avgiften for medlemstypen basert på den angitte rabatten.

9. Klikk til slutt på Lagre og lukk for å lukke den nye gruppen
    --- eller ---
    klikk på Lagre og ny for å opprette en ny gruppe.

Gruppen har nå blitt opprettet

Når du har opprettet en gruppe, kan du legge til medlemmer i gruppen.

Slik legger du til medlemmer i en gruppe

1. Velg Lister - Grupper, eller gå til Arbeidsområder - Medlemsregister - Grupper.

2. Marker navnet på din organisasjon i panelet Gruppeliste for å se alle medlemmer i organisasjonen, eller marker gruppen du ønsker å flytte medlemmer fra.

3. Marker medlemmene du ønsker å legge til i en annen gruppe i panelet Medlemmer av gruppen.

4. Klikk på Flytt medlemmer i verktøylinjen.

5. Velg om du vil Legge til valgte medlemmer i en annen gruppe eller Legge til valgte medlemmer og fjerne dem fra den opprinnelige gruppen.
    Det siste alternativet er kun tilgjengelig dersom du flytter medlemmer fra én gruppe til en annen, ikke dersom du markerte organisasjonsnavnet i punkt 2.

6. Marker gruppen du ønsker å flytte valgt(e) medlem(mer) Til i trestrukturen, og klikk OK.

Valgt(e) medlem(mer) har nå blitt flyttet til valgt gruppe.

Tips! Du kan også legge til et medlem i en gruppe direkte fra medlemskortet. Gå da til medlemskortet, klikk Rediger i verktøylinjen og klikk Legg til i / fjern fra gruppe i panelet Aktivitetsgruppe. Marker gruppen(e), og klikk OK. Her kan du også fjerne medlemmet fra en gruppe ved å fjerne markeringen.

Merk! Dersom du ønsker å slette en gruppe, må du først fjerne alle medlemmene fra gruppen. Dette kan du gjøre direkte fra medlemskortet til hvert medlem, eller ved å bruke funksjonen for å Flytte medlemmer til en annen gruppe (som beskrevet over), og velge å fjerne dem fra den opprinnelige gruppen. Når du har fjernet/flyttet alle medlemmene, kan du slette gruppen ved å gå til gruppekortet til gruppen, klikke Rediger og deretter klikke Slett. Alternativt kan du angi gruppen som Inaktiv.

Se også:

Gruppekortet

Gruppelisten

Brukerinnstillinger for Medlemsregisteret

Medlemsregister