Registrere et nytt medlem

I Medlemsregisteret kan du registrere et ubegrenset antall medlemmer.

Merk! Selv om det eneste obligatoriske feltet er fornavnet, kan det også være viktig å registrere ytterligere informasjon. Medlemstype er f.eks. viktig for å definere medlemsavgiften samt eventuelle gruppeavgifter. Ønsker du dessuten å kunne filtrere medlemslisten senere, kan det også være nyttig å registrere f.eks. kjønn, fødselsdato og medlemstype slik at filteret henter ut riktig informasjon. Les mer om filterinnstillingene her.

Slik registrerer du et nytt medlem

1. Velg Ny - Medlem eller gå til Arbeidsområder - Medlemsregister - Nytt medlem.

2. Angi ønsket informasjon i panelet Hovedinformasjon, som f.eks. Fornavn, Etternavn og Kjønn.

3. Registrer medlemmets Fødselsdato ved å skrive inn datoen manuelt i feltet eller ved å klikke på kalenderikonet. I vinduet som da åpnes kan du klikke én gang på måned/år for å velge måned, og klikke to ganger for å endre år. Du kan også bruke pilene øverst i vinduet til å bla frem eller tilbake én måned av gangen. Klikk til slutt på ønsket dato for å lukke vinduet. Når du har registrert fødselsdatoen, vil Alder beregnes automatisk.

4. Velg Medlemstype i nedtrekkslisten. Medlemskontingent vil da oppdateres automatisk, forutsatt at du har angitt en standardkontingent for valgt medlemstype i firmainnstillingene.

Merk!
    For å registrere et Bankkontonr. for medlemmet, må du først registrere kontonummeret i fanekortet Annen info på kontaktkortet til medlemmet. Dette gjør i din lokale installasjon av Mamut Business Software, ved å gå til Vis - Kontakt - Kontaktoppfølging - fanekortet Annen info. Når du har registrert kontonumre her, vil disse kunne velges i nedtrekkslisten Bankkontonr. i medlemskortet. Les mer om fanekortet Annen info her (ekstern lenke).

5. Medlemmer som tilhører samme familie kan knyttes sammen ved at ett av medlemmene registreres som Familiens hovedkontakt, og de andre medlemmene knyttes til dette medlemmet ved hjelp av funksjonen Familiekobling. Angi først familiens hovedkontakt ved å merke av i avmerkingsboksen for dette på medlemskortet til det respektive medlemmet.

For å knytte de andre familiemedlemmene til dette medlemmet klikker du på knappen med tre prikker til høyre for Familiekobling på medlemskortet til de respektive medlemmene. Velg deretter ønsket medlem i listen som åpnes. Merk at kun medlemmer som er markert som Familiens hovedkontakt vil vises i listen.

6. Registrer eventuell annen relevant informasjon.

7. Klikk til slutt på Lagre og lukk for å lukke det nye medlemskortet
    --- eller ---
    klikk på Lagre og ny for å opprette et nytt medlem.

Medlemmet er nå registrert.

Tips! Foresatte registreres ikke automatisk som medlemmer, men en foresatt kan opprettes som medlem og inneha begge rollene. Personen vil da være registrert med to kort: et medlemskort og et foresattkort. Du kan enkelt registrere en foresatt som et medlem ved å gå til foresattkortet og klikke Angi som medlem. Les mer om foresattkortet her.

Merk! Navnet på et medlem kan kun redigeres via medlemskortet i Mamut Online Desktop. Du vil kunne vise medlemsnavn også i arbeidsområdet Kontakt i Mamut Online Desktop samt i din lokale installasjon av Mamut Business Software, men du vil ikke kunne redigere navnene herfra.

Se også:

Medlemskortet

Foresattkortet

Brukerinnstillinger for Medlemsregisteret

Medlemsregister