Kom i gang med eget nettsted

Du trenger ikke å bruke mer enn en halvtimes tid fra du begynner til du kan være på Internett med ditt eget nettsted. Bruker du noen timer ekstra, vil du kunne presentere et flott og profesjonelt nettsted med nettbutikk dersom du ønsker dette.

Under finner du en enkel prosedyre som beskriver stegene du minimum må innom for å registrere og opprette et nettsted.

Merk! Begrepet nettsted brukes normalt i programmet om hele nettstedet ditt. Nettstedet kan også inneholde en del som kalles Nettbutikk, som er den delen av nettstedet der du kan tilby produkter til salgs til dine kontakter.

Slik registrerer du ditt nettsted og får det på Internett

1. Velg Vis - Netthandel - Rediger Nettsted.

2. Klikk Ny for å opprette ditt eget nettsted og velge navn for nettstedet.

3. Registrer nettstedet og følg veiviseren som hjelper deg å opprette adresse for nettstedet og registrere den på serveren hos Mamut.

Du kan nå åpne din nettleser, f.eks. Internet Explorer, og gå til adressen du registrerte.

Redigering av innhold på nettsted

Når du har registrert nettstedet ditt, kan du begynne å tilpasse og redigere innholdet som du ønsker å presentere på ditt nettsted. Redigering gjøres i modulen Rediger nettsted som du finner ved å velge Vis - Netthandel - Rediger Nettsted. Modulen er bygget opp som en veiviser der du, ved å klikke Neste i hvert vindu, blir ledet innom alle fanekort der du kan registrere informasjon. Du kan også velge å gå direkte til fanekortene Virksomheten, Innhold, Nettbutikk og Designmal og fanekortene som ligger under disse igjen og legge inn informasjon.

Du kan lese mer om redigering av innhold på nettstedet her.

Når du har lagt inn ønsket informasjon på ditt nettsted, må du oppdatere/publisere innholdet for at det vises på ditt nettsted på Internett. Det gjør du ved å velge Vis - Netthandel - Oppdater.

Du kan lese mer om oppdatering/publisering av nettsted her.

Tips! Dersom du ikke ser noen endringer etter å ha oppdatert nettstedet, kan du holde nede [CTRL] + trykke [F5] noen ganger for å oppdatere innholdet i skjermbildet.

Informasjon om hvordan du enkelt kommer i gang med nettbutikk finner du her.

Se også:

Kom i gang med nettbutikk

Nettstedinnstillinger

Om netthandel

Netthandel i Mamut