Systemkrav Mamut Business Software

Om systemkraven

Systemkraven beskriver minimumrekommendationer och rekommendationer för installationer på arbetsstation och för installationer för en användare. För installation på server omtalar vi bara rekommendationer. En rekommendation är vad vi anser vara tillräckligt hög prestanda för att kunna utnyttja våra lösningar till fullo. I vissa fall kan du uppleva att systemet fungerar trots att minimumrekommendationerna inte har uppfyllts.

Systemkrav Mamut Business Software - En användare (installation på en dator)

Rekommenderat minimum

Rekommendation

Hardware processor

1.6 GHz processor eller högre

2 GHz processor eller högre

Hardware RAM

4 GB RAM eller mer

6 GB RAM eller mer

SQL Server

En användare: Microsoft® SQL Server® 2014 Express.

Systemet stöds också med Microsoft® SQL Server® 2014, 2016 och 2017. *

En användare: Microsoft® SQL Server® 2014.

SQL server 2014 eller senare.

Windows Operativsystem®

Windows 8.1, Windows 10. **

Windows 10

Microsoft Office
integration®

Office 2013, 32-bit

Office 2016, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Hårddiskutrymme

5 GB

10 GB

Internet

E-handelsmodulen kräver Internet Explorer 8 eller senare.

E-handelsmodulen kräver Internet Explorer 8 eller senare.

Systemkrav Mamut Business Software - Flera användare: Serverinstallation

Rekommenderat minimum

Rekommendation

Hardware processor

2 GHz processor eller högre

2 GHz processor eller högre

Hardware RAM

4 GB RAM

8 GB RAM

SQL Server

Microsoft® SQL Server® 2014 Express.

Systemet stöds också med Microsoft® SQL Server® 2014, 2016 och 2017.*

Microsoft® SQL Server® 2014 Express.

SQL Server® 2014 eller senare.

Windows®

Operativsystem

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2016

Windows Server 2019

Windows Server 2019

Microsoft Office
integration®

Office 2013, 32-bit

Office 2016, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Office 2019, 32-bit

Hårddiskutrymme

10 GB

20 GB

Internet

E-handelsmodulen kräver Internet Explorer 8 eller senare.

E-handelsmodulen kräver Internet Explorer 8 eller senare.

Mer information om Microsoft SQL Server®

*Microsoft® SQL Server® Express installeras automatiskt med programmet på server eller vid installation för en användare. Microsoft® SQL Server® Native Client installeras på arbetsstationen om ingen annan version av Microsoft® SQL Server® har installerats.

Microsoft® SQL Server® Express har begränsningar i databasstorlek:

Det rekommenderas inte att installera Microsoft SQL Server på en domänkontrollant. Det finns dessutom inte stöd för Microsoft SQL Server på en skrivskyddad domänkontrollant. Läs mer på http://support.microsoft.com/kb/2032911.

** Home-utgåvor av Windows operativsystem rekommenderas inte för våra affärsapplikationer.

Serverrekommendationerna gäller för användning av Mamut Business Software. Om servern används till annat påverkas systemkraven.

Serverns prestanda påverkas av antal samtidiga användare, antal transaktioner som utförs i databasen samt vilken variant av produkten Microsoft SQL Server som används.

Läs mer om andra versioner av Microsoft SQL Server på www.mamut.com/se/sql

Mer information om Microsoft Office®

Microsoft Office® krävs på serverdatorn enbart om Mamut Business Software ska användas direkt på server.

Platsbehovet beror på databasstorleken samt storleken på dokumentområdet. Dokumentområdet används för att lagra dokumentfiler, bildfiler, rapportfiler och annat som inte är en del av själva databasen.

För webbaserad hjälp rekommenderas Internet Explorer 8.1 eller senare.

Mamut Supportcenter kan tyvärr inte erbjuda användarstöd för fel som rör operativsystem eller tredjepartsprodukter som är kopplade till nätverket.

Licenser/reservationer

Genom att installera Mamut-produkter och/eller genom att använda Mamut-tjänster, bekräftar du att du har läst, förstått och accepterat förpliktelserna i Användaravtalet. Läs mer på: www.mamut.se/license.

Mamut Business Software innehåller komponenter som är licensierade under Apache License, Version 2.0. Avtalet är tillgängligt i installationsmappen för Mamut Business Software samt på www.mamut.com/apachelicense.

Mamut Business Software innehåller komponenter som är licensierade under GNU Library General Public License (LGPL) v 2.01. Avtalet är tillgängligt på www.mamut.com/lgpl.