Hur knyts användare mot anställd?

Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration

I användarinställningarna kan du knyta användaren mot en anställd i personalregistret. Om användaren inte har registrerats som anställd kan du skapa en ny anställd när du sparar inställningarna för den nya användaren. När användaren har knutits till en anställd kommer bland annat "Vår ref." fyllas i automatiskt när användaren är inloggad och skapar dokument. Du måste knyta användaren mot en anställd i personalregistret för att kunna ansluta till webbaserad funktionalitet via Mamut Online Desktop.

Så knyter du en användare mot en anställd som inte är registrerad i personalregistret:

1. Välj Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration - Ny.

2. Välj Skapa anställd i rullgardinsmenyn Knyta mot anställd.

3. Klicka Spara.

Den anställde registreras i personalregistret och knyts till användaren. Du bör redigera personalupplysningarna i personalregistret.

Så knyter du en användare mot en anställd som har registrerats i personalregistret:

1. Välj Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration.

2. Välj person i rullgardinsmenyn Anställd.

3. Klicka Spara.

Användaren knyts mot den anställde i personalregistret.

Ingen

(Ingen): Väljer du om du inte vill knyta användaren mot en anställd.

Se även:

Om användarinställningar

Personalregister