Användarnamn och lösenord

I användarinställningarna registreras den anställdes Användarnamn och Lösenord som används när han eller hon loggar in i programmet. Lösenordet måste skrivas in både i fältet Lösenord och Bekräfta lösenord. Detta för att försäkra dig om att det gällande lösenordet är korrekt.

Obs! Du bör inte användare mellanslag eller punk i användarnamn eller lösenord.

Du kan även ändra ditt lösenord i detta fönster, eller så ändrar systemadministratören lösenordet åt dig.

Systemadministratör/Superanvändare

Den som administrerar systemet kalles systemadministratör. I programmet kan en systemadministratör vara en användare med behörighetsmallen Systemadministratör. Läs mer om behörighetskontroll. Normalt sett är användaren som i användarprofilen har Full tillgång/Superanvändare även den som administrerar systemet.

Tips! Systemadministratören kan särskilja användarnas tillgång till databasen direkt från SQL Server.

Glömt lösenordet?

Läs här vad du kan göra om du har glömt ditt lösenord.

Se även:

Om användarinställningar

Inloggning

Personalregistret