Inställningar på Mamut Online > Användarinställningar > Användarinställningar för Utrustningsregistret

Användarinställningar för Utrustning

Användarinställningar - Utrustning - Utrustning

Mamut Online ger dig webbaserad tillgång till information och funktionalitet från Mamut Business Software samt tjänster inkluderade i Mamut One.

Användarinställningarna låter dig välja vilken information som ska visas när du arbetar i de olika modulerna på Mamut Online. Du kan anpassa inställningarna efter dina behov. Ändringar som görs här visas bara för dig och inte för andra användare.

Obs! Ändringarna gäller endast för dig och på verkar bara Mamut Online. Du kan ha liknande användarinställningar i Mamut Business Software men dessa tillämpas bara i det lokalt installerade programmet.

I användarinställningar för Utrustning har du två huvudfönster: Ange detaljer och Ange standardvärde. Du kan växla mellan dom genom att klicka på knappen med det respektive namnet.

Ange detaljer

Utrustningskortet kan anpassas för användare med enkla eller avancerade behov. Standardanpassningen låter dig välja mellan tre förhandsdefinierade inställningar för modulen:

Obs! Områdena och fälten som visas här är beroende på vilken Verksamhetstyp du har valt i företagsinställningar. Du måste specificera om ditt företag är en verksamhet, sportklubb, musikorganisation eller annat. För att kontrollera företagsinställningarna går du till Företagsinställningar - Utrustning - Utrustning.

Enkel: Förenklar fönstret och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktionalitet.

Avancerat: Visar alla tillgängliga fält och funktionalitet.

Du kan också välja vilka fält som ska visas i utrustningskortet genom att markera eller ta bort markeringar på aktuella fält.

Ange standardvärden

De två rullgardinsmenyerna Plats och Kategori låter dig specificera standardvärden som föreslås automatiskt när du registrerar ny utrustning. Vilka värden som visas i rullgardinsmenyerna beror på vilken Verksamhetstyp du har valt i företagsinställningarna.

Plats syftar till var utrustningen befinner sig, då du kan ha flera på olika platser. Kategori låter dig klassificera din utrustning.

Tips! Om du har behov för fler standardvärden än de som visas måste du först registrera dessa i grundsinställningarna i din lokala installation av Mamut Business Software genom att klicka Visa - Inställningar - Företag - Grundinställningar. Markera Utrustningsregister - Plats och/eller Utrustningsregister - Kategori och klicka Redigera för att lägga till nya eller ändra befintliga värden. Standardvärdena synkroniseras med Utrustningsregistret.

Se även:

Företagsinställningar för Utrustning

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.