Inställningar på Mamut Online > Användarinställningar > Användarinställningar för Medlemskap

Användarinställningar för Medlemskap

Användarinställningar - Utrustning - Medlemskap

Mamut Online ger dig webbaserad tillgång till information och funktionalitet från Mamut Business Software samt tjänster inkluderade i Mamut One.

Du kan anpassa medlemsregistret via Användarinställningarna. Här kan du modifiera inställningarna enligt dina personliga preferenser och krav.

Obs! Ändringarna du gör i användarinställningar i Mamut Online kommer inte att påverka dina användarinställningar i din lokala installation av Mamut Business Software

I användarinställningar för medlemskap finns det tre huvudsidor: Ange detaljer, Ange standardvärde och Ange filterinställningar. Du kan växla mellan dem genom att klicka på knappen med sidans namn på.

Ange detaljer

Inställningarna för Medlemsregistret kan anpassas för användare med både enklare och avancerade behov av att registrera medlemmar. Området Ange detaljer låter dig använda förhandsdefinierade inställningar för medlemskap, samt att välja vilka fält du vill se på medlemskortet.

Enkel: Förenklar fönstret och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och standardfunktionalitet.

Avancerat: Visar all funktionalitet och tillgänliga fält.

Ange standardvärde

De två rullgardinsmenyerna Yrke och Funktion låter dig definiera standardvärden. Standardvärdet för yrke föreslås automatiskt när du skapar nya medlemmar. Standardvärdet för funktion föreslås när du skapar en ny medlem och när du har specificerat att medlemmen tillhör en grupp.

Obs! Standardvärdena skapas i Standardregistret i din lokala installation av Mamut Business Software. För att komma åt det klickar du på Visa - Inställningar - Företag - Standardregister. I Standardregistret kan du därefter välja Medlemsregister - Yrke och din organisationstyp eller Medlemsregister - Funktion och din organisationstyp och klicka på Redigera för att lägga till eller redigera val. Ändringarna synkroniseras med Medlemsregistret i Mamut Online.

Ange filterinställningar

Du kan sätta filter på Medlemslistan för att begränsa den information som visas. Om du har många registrerade medlemmar kan ett filter förenkla ditt arbete betydligt. Du kan använda Medlemstyp, Grupp, Funktion, Kön och/eller Födelsedatum som filterkriterier.

För att filtrera dina medlemmar baserat på Födelsedatum skriver du manuellt in rätt datum i motsvarande fält eller klickar på kalenderikonen.

För att definiera ett filter baserat på kön använder du rullgardinsmenyn Kön.

Om du vill filtrera dina medlemmar enligt Medlemstyp, Grupp eller Funktion kan du kryssa för de fält som är relevanta. För att välja alla eller ingen, markerar du rutan framför titeln eller tar bort markeringen i rutan.

Obs! Om du tillfälligt vill modifiera filterinställningarna, kan du göra det direkt från medlemslistan och ändringarna kommer inte att påverka de på förhand definierade filterinställningarna. Om du vill att de nya inställningarna ska vara de förhandsdefinierade inställningarna, markerar du kryssrutan Spara filterinställningar som standard för denna användare i verktygsraden i medlemslistan. Genom att välja detta alternativ kommer de filterinställningar som du angett i användarinställningarna att skrivas över.

Se även:

Företagsinställningar för Medlemsregistret

Medlemsregister

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.