Arbeta med Mamut Validis analysresultat

Mamut Validis rapporterar bara resultat baserade på dina redovisningsdata. Du bestämmer själv hur du vill hantera informationen. Kom ihåg att Mamut Validis:

Genom Mamut Validis kan du:

Obs! Dessa åtgärder kan utföras på nivån för regelbrottstypen, perioden i vilken regeln bröts eller för själva transaktionen.

Infoga kommentarer för transaktioner:

1. Identifiera transaktionen eller transaktionsgruppen på relevant Mamut Validisrapport.

2. Tilldela, lös eller kommentera denna avvikelse: Klicka på knappen till höger för att visa befintliga kommentarer.

3. Se till att alternativet Infoga kommentar är aktiverat i rullgardinsmenyn Typ till vänster.

4. Infoga din kommentartext i kommentarfältet genom att ersätta texten "skriv din kommentar här".

5. ..Spara/Radera: När du är färdig klickar du på Spara för att spara kommentaren eller på Radera för att ta bort kommentaren.

Du har nu infogat en kommentar för transaktionen.

Obs! Kommentarfältet stängs automatiskt och du skickas till rapportöversikten.

Att markera en transaktion som löst

När Mamut Validis rapporterar en avvikelse kan du välja att åtgärda problemet i ditt redovisningssystem. När du har åtgärdat problemet kan du välja att ta bort avvikelsen från Mamut Validisrapporten. Det kan hända att Mamut Validisrapporten innehåller poster som är ovidkommande eller som du redan är medveten om. Du kan vid dessa tillfällen välja att ta bort dessa poster från resultatöversikten.

Obs! Du kan ändra en transaktion till statusen olöst om du tidigare har markerat den som löst.

1. Identifiera transaktionen eller transaktionsgruppen på relevant Mamut Validisöversikt.

2. Tilldela, lös eller kommentera denna avvikelse: Klicka på knappen till höger.

3. Se till att alternativet Lös är aktiverat i rullgardinsmenyn Typ till vänster.

4. ..Spara/Radera: När du är färdig klickar du på Spara för att spara ändringen eller på Radera för att ta bort den.

Transaktionen har nu tagits bort från översikten.

Kommentarfältet stängs automatiskt och du skickas till rapportöversikten. Den lösta posten visas nu som överstruken.

Obs! När du öppnar översikten visas inte lösta poster. Posternas värde visas dock i gruppen Lösta. För att se detaljer om lösta poster, välj Lösta avvikelser från rullgardinsmenyn Vad tittar jag på?

Att ändra status från Löst till Olöst:

Du kan ändra en transaktion till statusen olöst om du tidigare har markerat den som löst.

1. Öppna den relevanta översikten och välja Lösta avvikelser från rullgardinsmenyn Vad tittar jag på? En lista över lösta avvikelser visas.

2. .Tilldela, lös eller kommentera denna avvikelse: Identifiera vilken transaktion eller transaktionsgrupp som ska markeras som olöst och klicka på knappen till höger.

3. Välj Ångra lösningen från rullgardinsmenyn Typ till vänster om fältet.

4. ..Spara/Radera: När du är färdig klickar du på Spara för att spara ändringen eller på Radera för att ta bort den.

Den lösta avvikelsen har nu ändrats tillbaka till statusen Olöst.

Obs! Detta alternativ går endast att utföra med lösta avvikelser.

Se även:

Analysrapportöversikten