Rapporten Ovanliga värden

Rapporten visar hur stor procentandel av alla transaktioner som har identifierats som ovanliga.

Som en del av analysen av dina redovisningsdata kontrollerar Mamut Validis alla transaktion i ett huvudbokskonto för att identifiera debet- eller kreditvärden som är ovanligt stora i förhållande till andra värden i samma konto. Exempel: Om försäljningen vanligtvis inte överstiger 5000 kronor per transaktion identifieras en transaktion på 10000 kronor som ett ovanligt värde.

Översikten Ovanliga värden visar:

Diagrammet visar transaktionernas värde. Det normala värdet visas i grönt och de fyra transaktioner som har identifierats som ovanliga visas som röda trianglar. En lista visar de ovanliga värdena för varje huvudbokskonto.

Att öppna översikten Ovanliga värden:

1. Välj Analysrapporter - Översikt - Ovanliga värden eller Analysrapporter - Översikt och klicka på länken Visa fullständigt resultat i rutan Ovanliga värden. I fönstret Ovanliga värden visas procentvärdet och antal ovanliga transaktioner samt en lista över huvudbokskonton där transaktionerna återfinns.

2. Klicka på pilknapparna för att se mer detaljer om transaktionen. När du expanderar rutan aktiveras alternativen Kredit och Debet. Om du expanderar igen visas ett diagram över de vanliga värdena (i grönt) samt de ovanliga värdena som röda trianglar på en rosa bakgrund (dessa representerar värden både över och under det normala värdet). Transaktionerna visas i listan nedan.

Du kan nu öppna översikten över ovanliga värden i din redovisning.

Se även:

Analysrapportöversikten