Rapporten Ovanliga kombinationer

Rapporten innehåller information om ovanliga kombinationer av data i dina transaktioner.

Analysen kontrollerar värdet av varje fält i transaktionsraden och jämför dessa värden mot den vanligaste kombinationen av värden. Kombinationer som bryter mot normen identifieras som ovanliga. Exempel: Analysen identifierar inkonsekvent användning av momskoder i ett särskilt konto eller en ovanlig transaktionstyp i ett särskilt huvudbokskonto.

Rapporten Ovanliga kombinationer visar:

Transaktionsvärdet för varje ovanlig kombination (eller "avvikelse"). Rapporten kan visas som diagram eller tabell.

Antal förekomster för varje ovanlig kombination (eller "avvikelse"). Rapporten kan visas som diagram eller tabell.

En sammafattande lista över "avvikelser", transaktioner och värden.

Så här öppnar du rapporten Ovanliga kombinationer:

För att kontrollera transaktionerna innehållandes ovanliga datakombinationer i din redovisning, följ instruktionerna nedan.

1. Välj Analysrapporter - Översikt - Ovanliga kombinationer. Du kan även välja Analysrapporter - Översikt och klicka på länken Visa fullständigt resultat i rutan Ovanliga kombinationer.

2. ..Visa diagram/Visa tabell: Du kan välja att se Värde av ovanliga kombinationer och Antal ovanliga kombinationer som diagram eller i tabellform genom att klicka på ikonerna överst till höger i fönstret.

3. För att se de bakomliggande transaktionerna klickar du på pilknapparna i tabellen som visas i rutans nedre del.

Du kan nu kontrollera rapporten med ovanliga kombinationer i dina redovisningsdata.

Obs! När du expanderar en avvikelse visas en beskrivning. Om du expanderar igen visas en lista över transaktioner som innehåller de ovanliga kombinationerna.

Se även:

Analysrapportöversikten