Rapport-/Etiketteditor

Visa - Inställningar - Rapporter

Under Visa - Inställningar - Rapporter - Rapport-/Etiketteditor kan du redigera och anpassa rapporter. Du kan bland annat infoga företagets logotyp, utöka, flytta eller ta bort datafält i rapporten. Rapporterna är uppdelade i flikarna Rapport och Etiketter.

Verktygsfältet

Verktygsfältet ger dig ytterligare alternativ för administration av rapporterna. (Håll markören över varje knapp för att se namnet som används i beskrivningen nedan):

Redigera: Dubbelklicka på rapporten eller etiketten som du vill redigera eller välj raden och klicka Ändra. Den valda rapporten öppnas i editorn. Här kan du infoga företagets logotyp eller flytta, ta bort eller ändra fälten.

Kopiera företagsrapport till alla andra företag: Alla rapporter kommer nu att få samma pappersstorlek, papperskvalitet och upplösning som inställningarna specificerat för rapporten Kontaktlista. Du kommer också att få frågan om du vill kopiera information som skrivarrutiner/-namn. Detta kommer i så fall att upphäva standardskrivarens inställningar.

Redigera konstanter: Öppnar en lista över etiketter eller fältbeskrivningar som kan användas i rapporterna. Här kan du också redigera texten som ska vara med.

Kopiera skrivarinställningar från 'Lista över kontakter': Alla rapporter får nu samma pappersstorlek, pappersfack och upplösning som rapporten Lista över kontakter. Du blir även tillfrågad om du vill kopiera skrivarens namn och drivrutiner. Dessa ersätter i sådant fall inställningarna för standardskrivaren.

Ta bort skrivarinställningar för vald rapport: Skrivarinställningarna för den valda rapporten tas bort och anges till skrivarinställningarna för Windows.

Importera rapportfil: Hämtar en ny originalrapport (Gemensamma rapporter). Kommer att vara aktuellt om något har gått fel vid redigeringen eller om du bara vill starta om.

Exportera rapportfil: Kopierar rapportfilerna för den aktuella rapporten till ett annat, valfritt område, om du till exempel vill ta vara på den ändrade rapporten på ett annat område/medium (till exempel en nätverksresurs).

Kopierar företagsrapport till alla andra företag: Kopierar ändringen från rapporten till alla andra företagsdatabaser.

Obs! För att du ska kunna skriva ut rapporterna som du har redigerat måste du välja att skriva ut Företagsrapporter och inte Gemensamma rapporter. I användarinställningarna kan du bestämma vilken rapportkatalog som ska vara förvald vid rapportutskrift.

Så här bestämmer du att standard rapportområde ska vara företagsrapporter:

1. Välj Visa - Inställningar - Användare.

2. Välj fliken Inställningar per modul.

3. Klicka på knappen Rapporter.

4. I rullgardinsmenyn Standard rapportkatalog väljer du Företagsrapporter.

5. Klicka OK.

6. Bekräfta att du vill spara ändringarna.

Inställningen är nu utförd. Du kan nu skriva ut redigerade rapporter.

Se även:

Hur redigeras en rapport?

Hur importeras rapportfiler?

Etiketteditor

Guide för att infoga logo på orderutskrifter

Hur anpassas en rapport så att fälten stämmer med blanketten?