Företagsinställningar för tidrapportering

På flikarna under Tidrapportering kan du ange inställningar för vilka kolumner som ska visas i tidrapporteringen och anpassa modulen efter dina egna behov. Modulen består av två flikar, och fliken Överföring order/projekt är endast aktiv om den har markerats för det.

Anpassning av funktioner

Först måste du ta ställning till vilka moduler du vill ha möjlighet att överföra tidrapporter till. Om du vill ha möjlighet att vidarefakturera timmar via modulen Försäljning & Fakturering, så måste du välja det. Det kan vara bra om du till exempel ska fakturera en kund för arbetstimmar som du lagt ner på kunden.

Du kan också välja att föra över tidrapporter till Projekt. Då får du full kontroll på hur många timmar som använts i förbindelse med ett projekt. Väljer du att överföra till projekt så kommer du att kunna vidarefakturera timmarna via projektmodulen.

Du kan kryssa för båda alternativen, men du kan inte föra över samma tidrader till både Försäljning & Fakturering och Projekt. Överför du till Projekt vill tidraderna därefter räknas till projektet, och vidarefaktureras med hjälp av projektfaktureringen.

Beroende på ditt företags behov och hur många led tidrapporten ska gå igenom kan du markera ifall du vill använda Färdigregistrerat och Klar till överföring.

Information som är tillåten att ändra i status 'Obehandlat' och Information som är tillåten att ändra i status 'Klar för överföring' gör det möjligt att bestämma vilken information som de anställda kan ändra i tidrapporter som inte är färdigregistrerade eller som är klara att överföras till en annan modul.

För att begränsa vilka projekt som en anställd kan kopplas till i en tidrapport kan du aktivera inställningen under Annat.

Överföring Order/Projekt

På den här fliken markerar du den information som ska vara tillåten att ändra vid överföring till order/projekt. Vid överföring till order kan du markera ifall du vill skapa en order per avdelning eller om du vill skapa en order per projekt. Vidare kan du ta ställning till om rader ska slås samman, vilken information som ska överföras och hur tidraderna då ska sorteras.

Du kan också välja att lägga samman tidrader. Tidrader kan endast läggas samman när produkt, pris, rabatt, påslag, avdelning och projekt är det samma. Du väljer att lägga samman tidrader med samma Anställd, eller tidrader med samma Datum. Väljer du Produkt, kommer de tidrader läggas samman där kriterierna ovan är uppfyllda, oberoende av Anställd och Datum.

Du kan också välja vilken information som ska överföras till order/projekt samt hur tidraderna ska sorteras vid överföringen.

Se även:

Tidrapportering

Timtypsregister

Om Projektfakturering