Aan de slag met handmatige overschrijvingen

U kunt betalingen rechtstreeks inboeken of u kunt de overschrijvingsfunctie Betalingen naar bank bij Crediteuren gebruiken indien uw programmaversie deze functionaliteit ondersteunt. In de crediteurenadministratie hebt u twee manieren om betalingen naar bank uit te voeren: elektronisch bankieren (ook wel: e-banking) en handmatige overschrijvingen.

Bij handmatige overschrijvingen kunt u het programma gebruiken om een betalingsadvies af te drukken.

Zo gaat u aan de slag met handmatige overschrijvingen:

1. Ga naar Beheer - Instellingen - Administratie - Debiteur/Crediteur en selecteer de optie Het bedrijf maakt gebruik van overschrijvingen (elektronisch bankieren).

2. Klik op de knop Instellingen rechts van Het bedrijf maakt gebruik van overschrijvingen (elektronisch bankieren). Het overschrijvingsformaat Betalingsvoorstel, handmatige betalingen wordt klaar voor gebruik geleverd bij het programma. Selecteer deze eventueel als standaard overschrijvingsformaat en klik op OK. Meer informatie vindt u in Instellingen voor overschrijvingen (elektronisch bankieren).

3. Activeer overschrijvingen bij de betreffende leveranciers. Open hiervoor de leverancier in het Relatiebeheer. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de knop Debiteur/Crediteur. Selecteer Moet betaald worden uit de afrollijst Overschrijving.

Tip! Dit kunt u in één operatie doen voor alle leveranciers of bijvoorbeeld voor alle binnenlandse leveranciers met behulp van de wizard voor Bijwerken selectie relaties. Meer informatie over deze wizard vindt u in Waarden van een selectie relaties wijzigen.

Het systeem is nu klaar voor gebruik van handmatige overschrijvingen.

Meer informatie:

Overschrijvingen - Betalingen naar bank

Bankbestanden/elektronisch bankieren