Facturering van een project gebaseerd op vaste prijs

Hetgeen u registreert in facturering gebaseerd op vaste prijs, zullen de cijfers in order/factuur- en projectmodule overschrijven.

Zo factureert u een project gebaseerd op vaste prijs:

1. Klik op de knop Facturering om de factureringsmethode aan te geven. Selecteer Facturering gebaseerd op vaste prijs uit de afrollijst.
  2. Klik op de knop Zoeken indien u een bankrekening wenst te registreren voor dit project.
    Indien u dit veld leeg laat zal de bankrekening die is ingevoerd in het veld Rekeningnr. op factuur via Beheer - Instellingen - Bedrijf - Bedrijfsgegevens worden gebruikt voor de facturen afkomstig van het project.
    Meer informatie over bankrekeningen vindt u in Rekeninginformatie.
  3. Voer een Vaste tekst factuur in indien u wilt dat alle facturen voor dit project een standaardtekst krijgen.
  4. Klik op Nieuw om een regel aan te maken in het veld Factuurplanning. Er wordt nu een nieuwe regel ingevoegd waarvoor u Status, Bedrag en Commentaar kunt invullen.
  5. Klik op de knop Factuur om de wizard voor facturering te starten.
  6. Klik op de zoekknop in het eerste venster van de wizard en selecteer een relatie (en eventueel contactpersoon) waarvoor u een order wilt aanmaken. Klik op Volgende.
  7. De regels die u kunt factureren voor het project ziet u in het veld Niet inbegrepen. Selecteer de regels die u wilt factureren en klik op de pijlknop die naar rechts wijst. Deze zullen nu op de factuur geregistreerd worden. Klik op Volgende.
  8. Klik op Voltooien om een order aan te maken.

Let op! Het veld Factureerbaar bedrag geeft de totaalsom weer van wat mogelijk is te factureren. Hiermee krijgt u een snel overzicht van de verschillende sommen. Daarnaast voorkomt u dat de som die u registreert in het veld Factureerbaar bedrag wordt overschreden. Het programma geeft u een waarschuwing als u een hoger bedrag probeert te factureren dan mogelijk is.

Meer informatie:

Facturering van een project gebaseerd op inkoop en urenregistratie

Facturering van projecten