Vensters in het programma

Wanneer u een module opent, wordt een nieuw venster voor de module geopend. De venster in het programma zijn opgebouwd met dezelfde sjabloon voor alle modules. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat u als gebruiker snel bekend raakt met de verschillende functionaliteiten die toegankelijk zijn binnen een nieuwe module, zonder dat u zich opnieuw moet oriënteren in een ander venster.

Werkbalk

Bovenaan het venster vindt u de werkbalk. Deze bevat over het algemeen knoppen voor het aanmaken, bewerken, verwijderen en dupliceren van elementen, knoppen om door het register te bladeren en knoppen met functionaliteiten die normaal gesproken tot het verwerken van een post behoren.

Betreft het een verwerking met meerdere stappen, dan worden deze over het algemeen achter elkaar, van links naar rechts weergegeven. In sommige gevallen ziet het eruit alsof de knoppen in de schaduw liggen. Dit geeft aan dat de functionaliteit van de knop niet toegankelijk is in deze fase van de bewerking. Een voorbeeld hiervan vindt u in de inkoopmodule, waar een boeking niet mogelijk is voordat u de artikelontvangst geregistreerd hebt.

Meer informatie over de werkbalken in de verschillende vensters vindt u in Werkbalken op vensterniveau.

Afrollijsten

Rechts van de werkbalk bevinden zich vaak afrollijsten. Deze dienen als filters en geven alleen de elementen weer die de eigenschappen uit de afrollijst bevatten. Bijvoorbeeld: In de Order/Factuurmodule kunt u Niet-verwerkte order uit de afrollijst selecteren zodat alleen orders die deze status hebben, worden weergegeven. Meer informatie vindt u in Afrollijst Status.

Bovenste helft

De bovenste helft van het venster bevat standaardinformatie. Deze velden blijven zichtbaar ongeacht het tabblad dat u opent.

Tabbladen

Een tabblad is een gedeelte van een venster. Een venster bevat vaak meer informatie dan overzichtelijk in één venster kan worden weergegeven. Daarom worden deze opgedeeld met behulp van tabbladen. Een tabblad heeft altijd een naam, bijvoorbeeld het tabblad Vracht in de order/factuur module. Hier kunt u informatie over vracht en levering met betrekking tot deze order bekijken en invoeren.

Tabbladen bevatten functionaliteiten die betrekking hebben op een specifieke module. Het eerste tabblad wordt over het algemeen het meeste gebruikt. Een voorbeeld binnen de Order/Factuurmodule is het tabblad artikelregels, waar men artikelen invoert die verkocht worden. Een tabblad kan zijn eigen werkbalk hebben.

Weergave van lijsten

Het is vaak gebruikelijk dat een module wordt geopend in de vorm van een lijst in plaats van direct in een post. Dit geeft u aan in de Gebruikersinstellingen. Meer informatie vindt u in Lijstvensters.

Meer informatie:

Werkbalken op vensterniveau

Over het bureaublad

Over gebruikersinstellingen