Selectie

In alle modules kunt u de registratie- en zoekbewerkingen vereenvoudigen door een selectie te definiëren. U geeft dan één of meerdere kenmerken aan waaraan de gegevens moeten voldoen om in de selectie opgenomen te worden.

Om gebruik te kunnen maken van Selectie dient u informatie te hebben ingevuld in één of meerdere velden binnen het programma, zodat deze informatie later gefilterd kan worden. Dit hulpmiddel doorzoekt alle modules en kan in principe, wanneer u de juiste zoekcriteria hebt ingevoerd, alle informatie vinden.

In veel vensters zijn er afrollijsten die transacties sorteren op grond van bijvoorbeeld status. Dit soort selecties worden in de afzonderlijke hoofdstukken beschreven. Bij uw dagelijkse werkzaamheden kan het belangrijk zijn de juiste relatie zo snel mogelijk te kunnen vinden.

U vindt het venster voor selectie op de volgende verschillende manieren:

Hoe het venster eruit ziet, is afhankelijk van de module waarvoor u de selectie aanmaakt. Ze hebben echter gemeen dat u kunt kiezen uit de meeste velden in de module, en tevens velden van de andere geïntegreerde modules. U kunt bijvoorbeeld met drie criteria alle relaties (1) vinden aan wie u een bepaald artikel (2) gedurende de afgelopen maand (3) hebt verkocht.

Met de Wizard voor bewerken relatieskunt u een vaste, vaak gebruikte selectie aanmaken. Telkens wanneer u de selectie uitvoert, kunt u bovendien een keuze maken uit meerdere bewerkingen waarbij u de selectie kunt toepassen. Meer informatie vindt u in Wizard voor bewerken relaties.

Selectie aan/uit

Wanneer u een selectie maakt met de selectie-instellingen, kunt u bijvoorbeeld bepalen dat een lijst alleen een bepaald aantal posten weergeeft. In de vensters waarin u een selectie kunt maken, bevindt zich daarom een knop hiervoor in de werkbalk. Met deze knop kunt u de functionaliteit uitzetten, om alle transacties weer te geven.

De knop heet Filter aan/uit.

Meer informatie:

Selectie aanmaken

Knoppen op de werkbalk in het selectievenster

Werkbalken op vensterniveau

De velden in Zoeken en Selectie

Geavanceerde selectie

Zoeken