Importera redovisning till Intrastatrapporten

Du kan importera verifikat till Intrastatrapporten från andra moduler i systemet. Detta gäller särskilt för fakturor som har registrerats via försäljnings-/faktureringsmodulen eller inköpsmodulen med en momskod för EU-handel.

Importen sköts via en guide som leder dig genom processen.

Obs! Om du vill importera redovisningsdata rörande export av varor till andra EU-länder måste du se till att de exporterade produkterna har registrerats med en Intrastatkod. Intrastatkod anger du i Produktregistret, på fliken Diverse.

Så här importerar du verifikatrader:

1. Klicka Visa - Redovisning - Intrastat.
  2. Klicka på knappen Import.

3. I fönstret som öppnas väljer du vilket räkenskapsår samt vilka perioder som ska importeras och klickar därefter Nästa.
  4. Välj vilka rader som du vill inkludera i rapporten. Om du har stora mängder data kan du klicka på Välj alla eller Välj ingen.

5. Klicka därefter Slutför.

Med den importerade redovisningsinformationen som underlag skapas registreringar automatiskt. Saknar du någon information i en registrering, kan du dubbelklicka på den och lägga till den information som är nödvändig.

Obs! Du bör kontrollera alla transaktioner när importen är genomförd. Kontrollera att leveransdatumet i transaktionsraden stämmer överens med rapportperioden. Eftersom det är fakturadatumet som avgör om transaktionen inkluderas i rapporten kan det vara nödvändigt att ta bort rapportrader med leveransdatum som faller utanför den definierade rapportperioden. De borttagna transaktionerna måste därefter registreras manuellt i rapporten för respektive period.

Se även:

Om Intrastat

Intrastatrapportering

Intrastatregistrering

Utskrift av Intrastatrapport

Intrastatuppföljning