Intrastatuppföljning

Via Visa - Redovisning - Intrastat kan du administrera dina Intrastatuppgifter. Här kan du kan radera och importera Intrastatuppgifter från andra moduler, samt skriva ut din Intrastatrapport. Dessutom kan du även komma till fönstret där du registerar eller ändrar dina Intrastatuppgifter.

De valmöjligheter som du får i rullgardinsmenyn Status beror på vilka inställningar som du har bestämt i inställningarna för Intrastat. Valen kommer antingen att vara Införsel eller Utförsel eller bägge. Vänligen bestäm status, år och månad när du ska visa dina Intrastatuppgifter.

Ny: Klicka på knappen Ny för att öppna fönstret där du registerar nya Intrastatuppgifter. Läs mer i Intrastatregistrering.

Redigera: Välj en linje och klick Redigera för att öppna fönstret där du kan lägga till eller ändra information. Läs mer i Intrastatregistrering.

Radera: Välj en linje och klick Radera för att ta bort en uppgift. Om du raderar uppgiften här, kommer den inte längre att finnas med in din Intrastatrapport.

Intrastat: Klicka på knappen Intrastat för att skapa din Intrastatrapport. Använd rapporten som underlag för att fylla i de nödvändiga blanketterna från myndigheterna. När du skapar en rapporten var nog med att du väljer riktig status, år och månad innan du skriver ut rapporten. Efter att systemet har skrivit ut förra månads rapport kommer nästa månads uppgifter att visas i fönstret. Innehåller rapporten några felaktiga uppgifter kan du ändra dessa innan du skriver ut rapporten på nytt. Läs mer i Utskrift av Intrastatrapport.

Import: Klicka på knappen Import för att importera verifikat från t.e.x Försäljningsmodulen. En vägvisare kommer att hjälpa dig att välja de riktiga inställningarna för verifikatimporten. Läs mer i Importera redovisning till Intrastatrapporten.

Användarinställningar: Klicka på knappen Användarinställningar för att välj vilka kolumner som du vill visa i fönstret.

Skriv ut: Klicka på knappen Skriv ut när du vill ha en översikt över registrerade uppgifter. Om du klickar på pilen och väljer Förhandsvisning kan du förhandsvisa rapporten innan du skriver ut den.

Gå till faktura: Den här funktionen gäller bara för uppgifter om utförsel (Status/Utförsel). Klicka på knappen Gå till faktura när du vill öppna fakturan som tillhör Intrastatuppgiften.

Gå till inköp: Den här funktionen gäller bara för uppgifter om införsel (Status/Införsel). Klicka på knappen Gå till inköp när du vill öppna inköpsordern som tillhör Intrastatuppgiften.

Gå till verifikat: Klicka på knappen Gå till verifikat när du vill öppna verifikatet för Intrastatuppgiften. .

Se även:

Om Intrastat

Intrastatregistrering

Importera redovisning till Intrastatrapporten

Utskrift av intrastatrapporter

Inställningar för Intrastat