Een artikel aanmaken/bewerken

Om een nieuw artikel aan te maken of een bestaand artikel te bewerken, dient u als beheerder te zijn aangemeld.

Zo maakt u een nieuw artikel aan:

1. Ga naar de map waarbinnen u het artikel wenst aan te maken.
    U kunt eerst een map aanmaken waarin u het nieuwe artikel wenst toe te voegen. Op deze manier houdt u alle artikelen over een bepaald onderwerp bij elkaar. Meer informatie over het aanmaken van mappen vindt u hier.

2. Selecteer Artikel uit de afrollijst in het beheerdersmenu en klik op Hier aanmaken.

3. Voer in het venster de volgende informatie in:
    Titel
    : De titel van uw artikel.
    Korte titel
    : Een kortere versie van de titel.
    Auteur
    : De auteur(s) van het artikel.
    Samenvatting
    : Een inleiding tot, of een samenvatting van, uw artikel.
    Hoofdtekst
    : De tekst van het artikel. Meer informatie over de tekstverwerker vindt u hier.
    Commentaren inschakelen: Selecteer deze optie indien u uw bezoekers in staat wilt stellen een reactie op uw artikel te geven.
    Afbeelding
    : Hier kunt u een afbeelding bij uw artikel uploaden. Tevens kunt u een alternatieve tekst voor de afbeelding invoeren.
    Bijschrift (afbeelding): Voer indien gewenst een bijschrift in voor de afbeelding.
    Waardeer artikel: Door deze optie te selecteren, kan de bezoeker een beoordeling geven. Deze bezoeker kan een waardering van 0 tot 5 sterren geven.
    Google-kaart: Indien u de functionaliteit voor Google-kaart hebt geactiveerd via Configuratiescherm - Website-instellingen, kunt u een kaart aan uw artikel toevoegen. Voer het adres in het veld boven de kaart in en klik op Zoek adres. U kunt tevens een locatie selecteren door op de kaart te klikken of de lengte- en breedtegraad in te voeren. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u hier.
    Labels: Voer passende trefwoorden voor het artikel in. Gebruik komma's (,) om de woorden te scheiden.

4. Klik op Verzend voor publicatie om het artikel op te slaan.

Uw website wordt nu bijgewerkt met het nieuwe artikel.

Zo bewerkt u een bestaand artikel:

1. Navigeer naar het artikel dat u wenst te bewerken.

2. Klik op Bewerken.

3. Bewerk het artikel naar uw wens zoals in stap 3 hierboven is beschreven.

4. Klik op Verzend voor publicatie om het artikel op te slaan.

Uw website wordt nu opnieuw gepubliceerd met het aangepaste artikel.

Zo verwijdert u een artikel:

1. Ga naar het artikel of het commentaar dat u wenst te verwijderen.

2.  Klik op Verwijderen in het beheerdersmenu.

De inhoud is nu verwijderd.

Tip! U kunt een commentaar aan het artikel toevoegen door Commentaar in het beheerdersmenu te kiezen en vervolgens op Aanmaken te klikken. U kunt tevens een bestaand object toevoegen, zoals een kalender of een blog door op de knop Object invoegen/bewerken in de werkbalk van de tekstverwerker te klikken.

Meer informatie:

Artikelen

De componenten in Mamut eZ Publish