Aan de slag met uw blog

Stap 1: Uw blog opzetten

Volg de stappen hieronder om de blog aan te maken en de instellingen te definiëren.

Zo zet u een blog op:

1. Log in als beheerder.

2. Selecteer Blog uit de afrollijst Toevoegen op de voorpagina van de website. Klik op de knop Hier aanmaken.

3. In het venster dat nu wordt geopend, voert u de Naam voor de nieuwe blog in. Deze wordt in het gebruikersmenu weergegeven. U kunt tevens een Omschrijving invoeren. Deze wordt aan de rechterkant van de hoofdpagina van de blog weergegeven. U kunt tevens Labels invoeren zodat de blog eenvoudig gevonden kan worden met behulp van de zoekfunctionaliteit of sitemap.

4. Klik op Publiceren.

De blog is nu aangemaakt en kan bereikt worden vanuit het gebruikersmenu bovenaan. U kunt nu doorgaan met het aanmaken van het eerste blogbericht (stap 2).

Stap 2: Schrijf een blogbericht

Volg de onderstaande stappen om inhoud aan de blog toe te voegen.

Zo schrijft u een blogbericht:

1. Log in als beheerder en navigeer naar uw blog in het gebruikersmenu.

2. Selecteer Blogbericht uit het beheerdersmenu en klik op de knop Hier aanmaken.

3. Voer de volgende informatie in het venster dat wordt geopend in:

Titel: Voer de titel van het blogbericht in.
    Hoofdtekst: De tekst van het artikel. Meer informatie over de tekstverwerker vindt u hier.
    Commentaren inschakelen: Selecteer deze optie indien u uw bezoekers in staat wilt stellen een reactie op uw artikel te geven.
    Waardeer artikel: Door deze optie te selecteren, kan de bezoeker een beoordeling geven. Deze bezoeker kan een waardering van 0 tot 5 sterren geven.
    Google-kaart
    : Indien u de functionaliteit voor Google-kaart hebt geactiveerd via Configuratiescherm - Website-instellingen, kunt u een kaart aan uw blog toevoegen. Voer het adres in het veld boven de kaart in en klik op Zoek adres. U kunt tevens een locatie selecteren door op de kaart te klikken of de lengte- en breedtegraad in te voeren. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u hier.
    Labels
    : Voer passende trefwoorden voor het artikel in. Gebruik komma's (,) om de woorden te scheiden.

4. Zodra alle relevante informatie is ingevoerd, klikt u op Publiceren.

Het blogbericht is nu gepubliceerd. U kunt deze op elk gewenst moment bewerken of verwijderen. Meer informatie hierover vindt u in onderstaande stappen.

Stap 3: Uw blog, blogbericht of commentaar bewerken

Volg de onderstaande procedure indien u uw blog, of de inhoud daarvan, wenst te bewerken.

Zo bewerkt u uw blog, blogbericht of commentaar:

1. Log in als beheerder en navigeer naar uw blog in het gebruikersmenu. Alle berichten die u in de blog hebt gepubliceerd, worden in chronologische volgorde weergegeven.

2. Bewerk volledige blog: Indien u de volledige blog wenst te bewerken, klikt u op de knop Bewerken in het beheerdersmenu nadat u op de blog in het menu hebt geklikt.
    Bewerk individueel blogbericht: Indien u een individueel blogbericht wenst te bewerken, klikt u op de knop Bewerken in het beheerdersmenu nadat u het blogbericht hebt geopend.
    Bewerk commentaar op een blogbericht: Indien u het commentaar op een blogbericht wenst te bewerken, klikt u op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek van het commentaarveld onder het blogbericht.

3. Maak de gewenste wijzigingen en klik op Publiceren zodra u klaar bent.

Uw blog, blogbericht of commentaar is nu gewijzigd.

Stap 4: Verwijder uw blog, blogbericht of commentaar

Indien u uw blog, of de inhoud daarvan, wenst te verwijderen, volgt u de onderstaande procedure.

Zo verwijdert u een artikel:

1. Log in als beheerder en navigeer naar uw blog in het gebruikersmenu. Alle berichten die u in de blog hebt gepubliceerd, worden in chronologische volgorde weergegeven.

2.  Verwijder volledige blog: Indien u de volledige blog wenst te verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen in het beheerdersmenu nadat u op de blog in het menu hebt geklikt.
     Verwijder individueel blogbericht: Indien u een individueel blogbericht wenst te verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen in het beheerdersmenu nadat u het blogbericht hebt geopend.
     Verwijder commentaar op een blogbericht: Indien u het commentaar op een blogbericht wenst te verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen in de rechterbovenhoek van het commentaarveld onder het blogbericht.

De inhoud is nu verwijderd.

Meer informatie:

Blog

De componenten in Mamut eZ Publish