Contactpagina en -formulier aanmaken

Om contactgegevens toe te voegen dient u als beheerder te zijn ingelogd.

Zo maakt u een contactpagina aan:

1. Log in als beheerder en navigeer naar het gebied waar u de contactpagina wenst toe te voegen.

2. Selecteer Contactformulier uit de afrollijst in het beheerdersmenu en klik op Hier aanmaken.

3. Voer de relevante gegevens in de volgende velden in:

Naam
    : Voer de naam in van het contactformulier. Deze naam zal in het menu worden weergegeven.
    Omschrijving
    : Hier voert u een omschrijvende tekst in voor uw contactformulier, zoals wanneer men antwoord kan verwachten of de extra informatie die u van de bezoeker wenst.

4. Activeer het contactformulier (optioneel).

Indien u onderstaande informatie invoert, activeert u automatisch het contactformulier. U kunt onderstaande velden leeglaten indien u het formulier niet wenst te activeren.

Naam afzender
    : De naam van de verzender. U kunt hier een standaardwaarde invoeren, bijvoorbeeld: "Voer uw (bedrijfs)naam in".
    Onderwerp
    : Hier kan de verzender de reden van contact invoeren. U kunt een standaardwaarde invoeren, bijvoorbeeld: "Voer het onderwerp in".
    Bericht
    : In dit veld kan de verzender het daadwerkelijke bericht invoeren. U kunt een standaardwaarde invoeren, bijvoorbeeld: "Voer hier uw bericht in".
    E-mail
    : Het e-mailadres van de verzender. U dient hier een geldig e-mailadres in te voeren, bijvoorbeeld "uw@emailadres.nl".
    Ontvanger
    : Hier kunt u uw e-mailadres invoeren.

5. Klik op Publiceren.

Tip! Indien u het tabblad Contact op een andere positie wenst te plaatsen, kunt u de sorteringsfunctionaliteit gebruikeren door op de knop Sorteren te klikken in het beheerdersmenu.

Het contactformulier zal automatisch controleren of een correct geformatteerd e-mailadres wordt gebruikt.

Zo voegt u een adres toe aan de contactpagina:

1. Navigeer naar de contactpagina.

2. Selecteer Adres uit de afrollijst in het beheerdersmenu en klik op Hier aanmaken.

3. Voer in het venster dat nu opent de volgende informatie in:

Naam (bedrijfs- of persoonsnaam)
    : Voer de naam van uw organisatie in.
    Adres
    : Voer het adres in.
    Postcode
    : Voer uw postcode in.
    Plaats
    : Voer de plaatsnaam in.
    Land
    : Selecteer het land.
    Telefoon
    : Voer uw telefoonnummer in.
    Mobiel
    : Voer het telefoonnummer van uw mobiele telefoon in.
    Fax
    : Voer het faxnummer in.
    E-mail
    : Voer uw e-mailadres in.
    Skype
    : Voer uw Skype-gegevens in.
    Instant messaging adressenlijst
    : Klik op Rijen toevoegen om gegevens in te voeren van instant messaging.
    Website-adres
    : Voer uw website-adres in.
    Aanvullende informatie
    : Klik op Rijen toevoegen om aanvullende informatie toe te voegen.
    Visitekaart weergeven
    : Door deze optie te selecteren kan de bezoeker een digitale visitekaart downloaden. Deze kan vervolgens worden geïmporteerd in een e-mailprogramma.
    Visitekaart, labeltekst
    : Voer een linktekst in voor de digitale visitekaart, bijvoorbeeld "Download onze visitekaart".
    In Google-kaart weergeven
    : Geef het adres in een Google-kaart op de contactpagina weer. U dient eerst de functionaliteit voor Google-kaart te activeren in het configuratiescherm.

4. Klik op Publiceren zodra u de gewenste gegevens hebt ingevoerd.

De contactpagina geeft nu uw adresgegevens en eventueel een link naar uw digitale visitekaart weer.

Zo bewerkt u een bestaande contactpagina of -formulier:

1. Navigeer naar de contactpagina.

2. Klik op Bewerken in het beheerdersmenu.

3. Voer de gewenste wijzigingen uit.

4. Klik op Publiceren.

De website is nu bijgewerkt met de wijzigingen.

Zo bewerkt u de contactgegevens:

1. Navigeer naar de contactpagina.

2. Klik op de knop Bewerken naast de naam.

3. Voer de gewenste wijzigingen uit.

4. Klik op Publiceren.

De website is nu bijgewerkt met de wijzigingen.

Meer informatie:

Contactpagina en -formulier

De componenten in Mamut eZ Publish