Afbeeldingen uploaden

U kunt informatie voor elke afbeelding toevoegen wanneer u deze één voor één uploadt. Indien u meerdere afbeeldingen tegelijkertijd uploadt, kunt u deze informatie later toevoegen door de afbeeldingen te bewerken. Standaard krijgen de afbeeldingen dezelfde naam als de bestandsnaam.

Alle afbeeldingen worden als miniatuur op de startpagina van de galerie weergegeven. Klik op de link Als diavoorstelling weergeven om de afbeeldingen in volledige grootte weer te geven.

Zo uploadt u een afbeelding:

1. Log in als beheerder en navigeer naar de galerie waaraan u een afbeelding wenst toe te voegen. Meer informatie over het aanmaken van galerieën vindt u hier.

2. Selecteer Afbeelding uit de afrollijst in het beheerdersmenu en klik op de knop Hier aanmaken.

3. Het venster Bewerk afbeelding wordt geopend. Hierin kunt u de volgende informatie invoeren:

Naam: De naam van de afbeelding.
    Bijschrift
    : Voer een omschrijving in van de afbeelding.
    Afbeelding
    : Blader naar de afbeelding door op Bladeren te klikken. U kunt tevens een alternatieve tekst voor de afbeelding invoeren. Deze wordt weergegeven wanneer de muisaanwijzer op de afbeelding wordt geplaatst.
    Beoordeling: Door deze optie te selecteren kunnen bezoekers de afbeelding beoordelen. De bezoeker kan een waardering geven van 0 tot en met 5 sterren.
    Labels
    : Voer passende zoekwoorden in zodat deze door zoekmachines kan worden gevonden. Gebruik komma's (,) om de woorden te scheiden.

4. Klik op Publiceren zodra u klaar bent.

De website wordt nu bijgewerkt met de nieuwe afbeelding.

Multi-upload

Hieronder vindt u instructies om meerdere afbeeldingen in één keer te uploaden.

Let op! De multi-upload werkt alleen wanneer u Adobe Flash op uw computer heeft geïnstalleerd. Indien u dit niet heeft, kunt u deze downloaden van de Adobe Download Center. U zult een melding krijgen indien de multi-upload niet worden ondersteund.

Zo uploadt u meerdere afbeeldingen:

1. Navigeer naar de fotogalerie waarin u de afbeeldingen wenst te uploaden.

2. Klik op Multi-upload.

3. Klik op  Bestanden selecteren en blader naar de afbeeldingen op uw computer.

4. Selecteer de afbeeldingen die u wenst te uploaden en klik op Openen.

Uw afbeeldingen worden nu geüpload. Het uploadproces wordt weergegeven in een statusbalk. Indien u de gehele inhoud van een map wenst te uploaden, dient u de map te openen en vervolgens alle bestanden te selecteren. Het is niet mogelijk om een map te uploaden.

5. Indien u de afbeeldingen in een andere volgorde wenst weer te geven, klikt u de knop Sortering in het beheerdersmenu.

Er wordt een voorbeeld van de afbeeldingen weergegeven.

Afbeelding bewerken

Wanneer u meerdere afbeeldingen middels de multi-upload heeft geüpload wenst u wellicht wat informatie van de afbeeldingen te wijzigen.

Zo bewerkt u een afbeelding:

1. Ga naar de betreffende afbeelding.

2. Klik op Bewerken.

3. Bewerk de informatie op dezelfde manier als bij het uploaden van één afbeelding.

4. Klik op Publiceren.

De afbeelding wordt nu op uw website bijgewerkt.

Meer informatie:

Nieuwe galerie aanmaken

De componenten in Mamut eZ Publish