Gebruikers en inloggen

Er zijn verschillende type gebruikers binnen Mamut eZ Publish. Deze hebben allemaal verschillende functies:

Beheerder

De beheerder heeft de volledige controle over de gehele applicatie en kan alle inhoud van de website aanpassen. De gebruikersnaam en wachtwoord van de beheerder worden aangemaakt via MyAccount. Houd er rekening mee dat er maar één beheerdersaccount kan worden aangemaakt.

Intranetgebruiker

De intranetgebruiker kan informatie toevoegen op het intranet, maar kan geen informatie wijzigen of verwijderen. De gebruiker wordt door de beheerder via de MyAccount aangemaakt. Meer informatie vindt u hier.

Extranetgebruiker

De extranetgebruiker kan informatie toevoegen op het extranet, maar kan geen informatie wijzigen of verwijderen. De gebruiker wordt door de beheerder via de MyAccount aangemaakt. Meer informatie vindt u hier.

Forumgebruiker

De forumgebruiker heeft toegang om deel te nemen aan discussies op de fora die publiekelijk toegankelijk zijn. De gebruiker kan zichzelf registreren als forumgebruiker via de website. Meer informatie vindt u hier.

Forumbeheerder

Een forumbeheerder is een gebruiker welke verantwoordelijk is wanneer er melding van misbruik op het forum wordt gemaakt. Elke geregistreerde forumgebruiker kan de rol van beheerder krijgen. De rol van beheerder kan aan het gehele forum, of een bepaald onderwerp, worden toegekend.

Meer informatie vindt u hier.

Redacteur

De beheerder kan de rol Redacteur aan elke gebruiker toekennen via het Configuratiescherm - Gebruikersaccounts. De redacteur kan toegang krijgen om bepaalde gedeeltes van de website te bewerken, bijvoorbeeld het aanmaken van blogberichten, schrijven van artikelen of registreren van evenementen. U kunt toegang geven tot de gehele website, of delen hiervan.

Meer informatie over het toekennen van de rol Redacteur vindt u hier.

Meer informatie:

Over Mamut eZ Publish

Forum

Gebruikersaccounts