Afstemmen bankafschriften

Met de functionaliteit Afstemmen bankafschriften controleert u de afschriften van de bank met hetgeen er in uw administratie is ingeboekt. U kunt de bedragen tegen elkaar afstemmen en de posten welke u op het afschrift terugvindt selecteren.

Wanneer u het afstemmen van de bankafschriften opent, krijgt u eerst een lijst van eerder uitgevoerde bankafstemmingen. Wenst u een andere grootboekrekening af te stemmen, kunt u deze uit de afrollijst rechtsbovenaan selecteren. U kunt tevens een selectie maken om eerdere afstemmingen op te zoeken.

Klik Nieuw in dit venster om een nieuw bankafschrift af te stemmen. Meer informatie over het afstemmen van een bankafschrift vindt u in Een rekening afstemmen met een bankafschrift.

Klik Bewerken om de geselecteerde bankafstemming te bewerken. Houd er rekening mee dat u alleen open (niet goedgekeurde) bankafstemmingen kunt bewerken.

Klik Verwijderen indien u een bankafstemming wenst te verwijderen. U kunt alleen open bankafstemmingen en de laatst goedgekeurde bankafstemming verwijderen.

In principe zijn alleen standaard bankrekeningen uit het grootboek beschikbaar in deze module. Wenst u andere grootboekrekeningen af te stemmen, dient u dit eerst in het grootboek aan te geven.

Zo maakt u een grootboekrekening beschikbaar voor bankafstemming:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Rekeningschema.
  2. Klik op Lijst.
  3. Selecteer de rekening die u wilt afstemmen (bijv. rekening 1300) en klik op OK.
  4. Klik op het tabblad Geavanceerd en selecteer Afstemmen bankafschriften.

5. Klik Opslaan om de nieuwe instelling op te slaan.

De grootboekrekening kan nu gekozen kunnen worden in de bankafstemming.

Meer informatie:

Een rekening afstemmen met een bankafschrift

Aangepaste formaten voor bankbestanden