Dagboeken

De administratieve module is standaard opgezet met 13 verschillende dagboeken. Alle boekstukken die in het grootboek ingeboekt worden, moeten aan een dagboek gekoppeld zijn. U kunt hiervoor één van deze vooraf ingestelde dagboeken of een dagboek welke u zelf hebt aangemaakt, gebruiken. Het gebruik van de verschillende dagboeken biedt u een meer effectieve registratie en opslag van boekstukken.

Om de dagboeken eenvoudiger van elkaar te kunnen onderscheiden in het grootboek, wordt er gebruik gemaakt van afkortingen voor de verschillende dagboeken (bijvoorbeeld VF voor Verkoopfactuur, IF voor Inkoopfactuur).

U kunt dagboeken aanmaken en aanpassen in de Administratieve instellingen, op het tabblad Administratieve instellingen, onder de knop Instellingen dagboeken. U kunt dagboeken die standaard ingesteld zijn zelf bijwerken, maar u kunt alleen de dagboeken die u zelf hebt aangemaakt verwijderen.

U belandt rechtstreeks bij de dagboekinstellingen door op de pijlknop rechts van de knop Rekeningschema in de werkbalk bovenaan in het venster Inboeken te klikken. Kies vervolgens voor Instellingen dagboeken.

Zo maakt u een nieuw dagboek aan:

1. Klik op Nieuw om een nieuw dagboek aan te maken.

2. Voer de Afkorting en Omschrijving in die gebruikt moet worden bij boekstukregistratie en weergave in het grootboek.
  3. Geef de instellingen voor het dagboek aan. Meer informatie vindt u in Instellingen dagboeken.

Het nieuwe dagboek is aangemaakt.

Meer informatie:

Administratieve instellingen: Instellingen dagboeken

boekstuknummering