Over boekstuksjablonen

In ondernemingen van een bepaalde omvang worden vaak boekstukken geboekt die onderling weinig van elkaar verschillen. Een boekstuksjabloon geeft u de mogelijkheid de variabele informatie in te voeren en maakt één of meerdere boekstukken aan volgens de aangegeven sjabloon. Typische voorbeelden zijn het boeken van facturen, periodieke betalingen en afschrijvingen op vaste activa.

Voorgedefinieerde sjablonen

Uw database bevat een aantal voorgedefinieerde boekstuksjablonen, waaronder een aantal systeemsjablonen. Deze verschillen van andere sjablonen aangezien het niet mogelijk is deze aan te passen. Alle andere voorgedefinieerde sjablonen kunnen worden bewerkt en aangepast naar de behoeften van uw bedrijf.

Aangepaste sjablonen

Daarnaast kunt u uw eigen boekstuksjablonen aanmaken. U kunt zelf bepalen of u met een lege boekstuksjabloon wilt beginnen, of deze wilt baseren op een bestaande sjabloon.

Via de import/export-functionaliteit kunt u sjablonen vanuit een andere bedrijfsdatabase importeren of uw eigen sjabloon exporteren zodat deze beschikbaar is voor andere bedrijfsdatabases.

Activatie

U kunt de functionaliteit activeren door de optie Afrollijst voor boekstuksjablonen te selecteren op het tabblad Functionaliteiten bij de gebruikersinstellingen voor het inboeken. Na de activatie vindt u in de inboekmodule een extra afrollijst voor de boekstuksjablonen. U kunt ook een speciale werkbalk voor boekstuksjablonen activeren, waardoor er aparte knoppen in het inboekvenster weergegeven worden in plaats van, of als toevoeging op, de afrollijsten. Deze knoppen werken als snelkoppelingen naar de verschillende boekstuksjablonen. Hierdoor zal het inboeken iets aangepast worden. Deze functionaliteit wordt vooral toegepast op de boekingen die vaak gemaakt worden. Meer informatie vindt u in Inboeken - Werkbalk boekstuksjablonen

Meer informatie:

Boekstukken registreren

Wizard boekstuksjablonen

Gebruikersinstellingen voor Inboeken

Periodieke kosten/inkomsten

Inboeken - Werkbalk boekstuksjablonen