Over incasso

Incasso stelt u in staat om facturen die zijn vervallen, over te dragen een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Indien uw klant niet heeft betaald, zelfs niet na ontvangst van diverse herinneringen en een incassobericht, kunt u de vordering naar uw incassobureau versturen. Het incassobureau zal voor u de vordering proberen te innen en de noodzakelijke communicatie met de klant voeren. Zij zullen tevens de vordering behandelen indien het noodzakelijk is om gerechtelijke stappen te ondernemen.

Om vorderingen naar een incassobureau te sturen, dient u een overeenkomst met een incassobureau te hebben en de relevante instellingen in Mamut Business Software te definiëren.

Let op! Neem contact op met uw incassobureau voor meer informatie over de informatie die op de incassobericht weergegeven moet worden.

De overdracht van informatie naar het incassobureau wordt uitgevoerd via een speciale wizard waarbij u incassobestanden vanuit de debiteurenmodule aanmaakt. Om deze bestanden aan te maken, dient u betalingsherinneringen en een incassobericht naar de klant te hebben gestuurd. Alleen wanneer de termijn op het incassobericht is vervallen, zal de uitstaande betaling beschikbaar worden voor overdracht naar een incassobureau.

Er zijn formele vereisten aan welke moet worden voldaan wat betreft vervaldata en het overdragen van een vordering naar een incassobureau. Neem contact op met uw incassobureau voor meer informatie hierover.

Het programma ondersteunt drie verschillende bestandsformaten voor incasso: Standaard (ASCII), Geavanceerd (ASCII) en Gedetailleerd (XML).

Betaling: Wanneer u een ontvangen betaling invoert van een vordering die inmiddels aan een incassobureau is overgedragen, zal een venster openen welke u vraagt aan te geven of de betaling direct door de Klant is gedaan, of via uw Incassobureau, is uitgevoerd. Indien de klant direct betaald, dient u dit vaak aan het incassobureau aan te geven. Selecteert u in dit venster Klant, zal de vordering worden meegenomen in het rapport: Incasso. Betaald door klant, naar incasso verzonden.

Meer informatie:

Instellingen voor incasso

Een incassobestand aanmaken

Aan de slag met incasso