Instellingen voor Incasso

Instellingen voor incasso vindt u via de wizard voor incasso in debiteuren, of via Beheer - Instellingen - Administratie - Incasso.

Indien uw klanten de vordering niet hebben voldaan na het ontvangen van zowel betalingsherinneringen als een incassobericht, kunt u via het programma een incasso-overzicht of de factuurgegevens exporteren en naar uw incassobureau versturen voor verdere opvolging.

De volgende instellingen kunnen aangegeven worden:

Aantal respijtdagen tussen vervaldatum en incassobericht: Hier geeft u aan hoeveel dagen er moeten zijn verlopen vanaf de vervaldatum van het incassobericht tot aan de datum waarop een incassobestand kan worden gegenereerd.

Incassoberichten uitsluitend verzenden bij bedragen groter dan: Incassoberichten zullen alleen worden voorgesteld voor vorderingen met bedragen hoger dan het aangegeven bedrag.

Bestandsformaat: Het bestandsformaat waarin het bestand dat u naar uw incassobureau verstuurd, wordt aangemaakt.

Aangepast veld bij de relatie aanmaken: U heeft de mogelijkheid om een aangepast veld bij de relatie aan te maken of een bestaand veld bij te werken wanneer u een incassobestand/incasso-overzicht genereert.

Bij de klant moet een kredietstop worden opgegeven: U selecteert deze optie indien u wilt dat een klant niet meer gefactureerd wordt, totdat het openstaande saldo is voldaan.

Gegevens over het incassobureau

De gegevens die geregistreerd moeten worden krijgt u van uw incassobureau.

Naam van het incassobureau: Hier voert u de naam in van het incassobureau dat u gebruikt.

Het klantnummer bij het incassobureau: Hier voert u uw klantnummer bij het incassobureau in.

Contactpersoon: Hier voert u de naam aan van de contactpersoon voor uw klanten bij het incassobureau.

Contractnummer: Hier voert u het nummer in van de overeenkomst die u hebt met het incassobureau.

Onze contactpersoon: Hier voert u de naam aan van de contactpersoon van uw firma.

Pad naar het exportbestand: Hier geeft u aan naar welke map u de incassobestanden wilt exporteren.

E-mail: Hier voert u het e-mailadres van het incassobureau in. Het e-mailadres wordt dan automatisch ingevuld bij het aanmaken van incassobestanden.

E-mailsjablonen bewerken van incasso: Door te klikken op Incasso wordt er een emailsjabloon geopend die u kunt aanpassen aan uw bedrijf.

Notitie: Het notitieveld kunt u gebruiken voor eigen notities betreffende het incassobureau. Daarnaast wordt dit veld in enkele incassoformaten gebruikt, zodat de informatie meegestuurd wordt naar het incassobureau.

Herstellen vanuit bestandsarchief

U gebruikt deze knop wanneer u een eerder gegenereerd incassobestand wilt herstellen.

Selecteer het bestand uit de lijst, en klik op de knop Exporteren om het bestand te herstellen. Vervolgens kunt u aangeven waar het bestand dient te worden opgeslagen.

Meer informatie:

Over incasso

Instellingen voor herinnering/incasso

Instellingen voor herinneringniveau's

Over betalingsherinnering/incassobericht

Administratieve instellingen