Over factoring

Bij factoring worden uw vorderingen overgedragen naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opvolging van facturen. In de praktijk houdt dit in dat u de verwerking van verzonden facturen en uw debiteurenadministratie overlaat aan een factoringsbedrijf. Het voordeel van factoring is dat de opvolging na het verzenden van facturen door specialisten wordt verzorgd, waardoor u zich kunt concentreren op andere taken binnen uw bedrijf.

De overdracht van uw vorderingen vindt plaats wanneer u een bestand aanmaakt vanuit de debiteurenadministratie met informatie over uw openstaande klantenvorderingen. U kunt het bestand per e-mail of andere opslagmedia verzenden, of uploaden naar de website van uw factoringsbedrijf. Zij kunnen het van daaruit importeren in hun systeem voor verdere verwerking.

Het programma ondersteunt diverse aangepaste factoringsformaten. Daarnaast wordt ook het algemene formaat Gedetailleerd (XML) ondersteund. Meer informatie vindt u in Opmaakomschrijving van Gedetailleerd (XML)

Om van factoring gebruik te kunnen maken dient u een overeenkomst met een factoringsbedrijf te hebben, en de instellingen voor factoring in uw Mamut-programma te definiëren.

Meer informatie vindt u in Aan de slag met factoring.

Meer informatie:

Aan de slag met factoring

Instellingen voor factoring

Een factoringsbestand aanmaken

Waarden van een selectie relaties wijzigen