Client Update

Met Client Update kunt u één of meerdere databases tegelijkertijd updaten. Het is ook mogelijk om bedrijfsdatabase binnen een systeemdatabase te updaten. Updates kunnen, bij een grote gegevenshoeveelheid, veel tijd in beslag nemen. Het is belangrijk dat u de update voltooid en niet tussendoor afbreekt. Wanneer de update is uitgevoerd krijgt u een statusvenster te zien welke aangeeft dat de wizard voltooid is.

De bestanden die voor de update worden gebruikt zijn altijd de nieuwste bestanden. Client Update zal zelf controleren welke systeem- en bedrijfsdatabases niet zijn geüpdatet, met betrekking tot de database die u geregistreerd hebt in Client Start.

Zo voert u een update van een database uit:

1. Start het programma door dubbel te klikken op het programmabestand ClientUpdate.exe in de map ClientManager.
  2. Indien dit de eerste keer is dat u een update uitvoert, klikt u op het tabblad Instellingen. Meer informatie vindt u in Instellingen voor Client Update. Ga verder bij stap 3 zodra de instellingen zijn gedefinieerd.
  3. Ga naar het tabblad Functionaliteiten en klik op de knop Update om de wizard voor de update te starten.
  4. Geef aan hoe Client Update de databases voor de update moet ophalen:
    Databases die op de server staan weergeven: Client Manager zoekt naar databases op uw server.
    Lijst van databases vanuit een bestand importeren: U hebt een importbestand met daarop de databases die moeten worden geüpdatet.

Klik Volgende.
  5. Deze stap is afhankelijk van wat u in de vorige stap hebt gekozen.
    Databases die op de server staan weergeven: Selecteer de databases die u wilt updaten. Bedrijfsdatabases die grijs worden weergegeven kunnen niet worden geüpdatet aangezien deze reeds in de nieuwste versie zijn. De nummers naast de databases geven de databaseversie weer. Onderaan het venster kunt u de meest recente versienummers vinden. De manier waarop de databases worden weergeven is afhankelijk van de in Instellingen voor Client Update.

Lijst van databases vanuit een bestand importeren: Selecteer de map met het importbestand. U kunt ook het uiterlijke tijdstip voor de update aangeven.
  6. Klik Volgende om de update te starten. Updates kunnen, bij een grote gegevenshoeveelheid, veel tijd in beslag nemen. Het is belangrijk dat u de update voltooid en niet tussendoor afbreekt.
  7. Wanneer de update is uitgevoerd krijgt u een statusvenster te zien welke aangeeft dat de wizard voltooid is. Indien u veel databases hebt geüpdatet, kunt u de lijst filteren om een beter overzicht van het resultaat te bekijken.

De update is voltooid.

Foutverwerking

Indien het statusvenster na de update foutmeldingen in de kolom Foutomschrijving, kunt u eerst proberen de wizard opnieuw te doorlopen door op Nieuwe update te klikken.

Als dit niet helpt, sla dan het logbestand op en stuur het naar Mamut Supportcenter:

Meer informatie:

Client Manager

Client Start